Vágólapra másolva!
A Nicholas Latifi - Alex Albon pilótapárossal vág neki az idei szezonnak a Williams, miután George Russel tavaly a Mercedeshez igazolt. Az istálló egy demo modellt mutatott be, tehát a valós autójuk eltérhet a most bemutatott versenygéptől.   

A csapat a festés leleplezésének napján már pályára is vitte az FW44-et.

A Williams Racing 2022-es modellje Forrás: Williams Racing Twitter oldala

Egy nappal a bemutató előtt érkezett az istállóhoz az amerikai elemgyártó cég, a Duracell, akivel hosszútávú együttműködést terveznek.

- mondta Jost Capito csapatfőnök.

„A Williams nagy múlttal rendelkezik az Forma-1-ben. Az istálló erejét és letisztultságát tükrözi 2022-es autó megjelenése, amit az összes csapattag, a szurkolók és maguk a versenyzők is képviselnek. Az FW44 egy új korszak kezdete, a fejlődésünket tükrözni a jövőre nézve, és refelektál a sportban eltöltött múltunkra is."

Megkérdezték Joss Capitot, hogy mit jelent a piros szín megjelenése a festésben:
"Azt jelenti, hogy brit. Brit a csapat, büszke brit csapattagokkal, ezért szerettük volna, ha ez az autón is feltűnik a piros szín jegyében."

Nicholas Latifi a következőket fűzte hozzá:

"Elképesztően jól néz ki élőben, de talán még jobban mutat kamerán."

Albon hozzátette: "Egyetértek. Nagyon frissnek tűnik az autó és letisztultnak. Remélem pont olyan gyors lesz, amennyire tetszik a külseje."

Pályára vitték az FW44-et

Nem sokkal a bemutató után már a silverstoni aszfaltcsíkon körözött a Williamssel Nicholas Latifi és Alex Albon is. Minden Forma-1-es csapat kap kettő napot egy évben arra, hogy felvételeket készíthessenek a versenygépeikről, ezt nevezik "filmkészítős napnak", amit arra használnak ki, hogy a frissen elkészült autóikat pályára vigyék, és fussanak vele néhány kört még a tesztek előtt.

Williams Racing 2022-es autója először pályán Silverstoneban Forrás: Williams Racing Twitter oldala

Forrás