A Haast még az ág is húzza, veszélybe került az első bahreini tesztnapjuk

Forma-1, Mick Schumacher, Haas
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 24: Mick Schumacher, Haas VF-22, in the pit lane during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on Thursday February 24, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Versenyt kell futnia az idővel a Haas F1-es istállójának, hogy már az utolsó szezon előtti teszt első napján pályára gördülhessen.

Az összes csapat közül a Haas állt át tavaly a leghamarabb kizárólag 2022-es autója fejlesztésére, ám eddig az amerikai istállónak alakul a legrosszabbul a felkészülése a közelgő szezonra. Barcelonában a sorozatos technikai problémák miatt ők tették meg a legkevesebb kört, majd az orosz–ukrán háború miatt kénytelenek voltak megválni főszponzoruktól és az egyik pilótájuktól. A baj pedig csőstül jön, mindezek után ugyanis még azért is izgulniuk kell, hogy ne maradjanak le a csütörtökön kezdődő bahreini teszt első napjáról.

A Haasnak hatalmas szüksége lenne a lehető legtöbb tesztkilométer megtételére Forrás: Carl Bingham / LAT Images/Motorsport Images

A RacingNews365.com és az Auto Motor und Sport is arról számolt be, hogy a Haas Bahreinbe szánt felszerelésének jó része, köztük az autói, nem tudtak időben elindulni a második (hivatalosan az első) teszt, egyben a szezonnyitó helyszínére az azt szállító repülőgép technikai hibája miatt, így a doncasteri reptéren ragadtak arra várva, hogy később esetleg elcsípjenek egy másik járatot, és Lipcse érintésével eljussanak a szahíri versenypályára.

Egy ideig az is igen valószínűnek tűnt, hogy a késlekedés miatt a Haas kénytelen lesz kihagyni a három napos teszt első napját,

ami hatalmas érvágás lett volna nekik azt tekintve, hogy az első teszten nagyon keveset köröztek, így lenne mit behozniuk.

A RacingNews365-nek a csapat egyik szóvivője később azonban megerősítette, hogy

a terveik szerint a felszerelés kedden reggel megérkezik Bahreinbe,

és amennyiben így lesz, gond nélkül el fogják tudni kezdeni a tesztelés csütörtökön reggel.