Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok nem aggódik túlzottan a Mercedes gyenge formája miatt, bízik a csapat szakembereiben és abban, hogy megoldják a problémákat.

A Mercedes egyértelműen a Ferrari és a Red Bull mögött kullog az erősorrendben, az első versenyen csak utóbbi csapat autóinak kiesésével tudott dobogóra állni Lewis Hamilton.

Ezen a héten rögtön újabb fordulóval folytatódik a bajnokság, Szaúd-Arábiában csap össze a mezőny, ahol a végsebesség még többet nyom a latba, mint Bahreinben, ezért itt sem jók a Mercedes esélyei (ezen a téren szintén hátrányban vannak), ráadásul valószínűleg az autók delfinezésnek hívott pattogása sem tűnik el a versenyzők életéből.

Hamilton a szezonnyitón Forrás: Daimler AG/© LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

A csapat úgy vélte, három-négy futam legalább kell, mire formába lendülnek, és egyelőre Hamilton sem aggódik túlságosan. „Gondjaink vannak, harcolunk velük, hogy megoldjuk őket. Sok lehetőség rejlik az autónkban. Igyekszünk a lehető legkeményebben dolgozni és minél gyorsabban elhárítani a nehézségeket. Nincs kétségem, hogy a legjobb szakemberek támogatnak minket a megoldásért, a kocsiban rejlő teljesítmény kiaknázásáért" – mondta pénteken az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján.

„Ugyanakkor a lehető leghamarabb harcolni akarok [az élen], gyorsan kell cselekednünk."

Több tényező akadályozza a csapatot, ezek közül a már említett pattogás elviselhetővé tétele érdekében a Mercedes változtatott a hasmagasságon, jókora időt feláldozva a teljesítményből. Hamilton ennek mértékét nem kívánta megnevezni, csupán annyit mondott, "hatalmas" kompromisszumokat hoztak.

Hamilton bízik a csapatban Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A Ferrariról és a Red Bullról azt mondta, alacsony tempónál jóval nagyobb leszorítóerőt termel az autójuk, mint a Mercedesé. Ez Szaúd-Arábiában vélhetően kevésbé fog megmutatkozni a vonalvezetésből adódóan, de a brit azt jósolta, hogy „mivel kevés idő telik el a versenyek közt, ezen a hétvégén nem lesz nagy változás."