Verstappen elárulta, visszatér-e a Drive to Survive következő évadaiba

Forma-1, Max Verstappen 2022
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (C) speaks with McLaren's British driver Lando Norris (L) and Red Bull's Mexican driver Sergio Perez during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 10, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint reggel 9 órakor megjelent a Drive to Survive negyedik évada a Netflixen. Az ezt bojkottáló Max Verstappen elmondta, a következő években sem tervezi, hogy interjút ad a készítőknek.

Már javában zajlanak a bahreini tesztek, ám a Forma-1 rajongóinak mást is tartogat a pénteki nap. Magyar idő szerint ugyanis délelőtt 9 órakor elérhetővé vált a Netflixen a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) negyedik évada. Ahogyan az már megszokottá vált, a tíz epizód az előző, rendkívül izgalmas idényt dolgozza fel.

Magyar felirattal is megjelent a legújabb előzetes

A Drive to Survive első évada 2019-ben jelent meg, akkor még a Ferrari és a Mercedes részvétele nélkül. Ennek ellenére rögtön hatalmas sikert aratott, és rengeteg új nézőt hozott a Forma-1-nek, elsősorban a fontos piacnak számító Egyesült Államokból. Ugyanakkor a széria egyre több kritikát kapott, mivel sokak szerint hamis narratívákat és nem létező rivalizálásokat akartak felépíteni.

Éppen ezért döntött úgy a 2021-es világbajnok Max Verstappen, hogy nem vesz részt a mostani évadban, és nem nyilatkozik a Netflix stábjának

annak érdekében, hogy vele kapcsolatban biztosan ne tegyenek ilyesmit, így a vb-címért folytatott csata egyik főszereplője csak korlátozott mértékben fog megjelenni. A holland pilóta ráadásul a jövőben sem tervez újabb esélyt adni a sorozatnak.

Nem, nem fogom meggondolni magam – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szerintem már az első évad után elrontották [a sorozatot].

Eléggé földhözragadt srác vagyok, és csak a tényeket akarom [látni], nem azt, hogy felhype-olják.”

Verstappen az általa emlegetett első évadban fontos szerepet kapott, hiszen a széria kiemelt figyelmet szentelt az akkori csapattársával, Daniel Ricciardóval történő rivalizálásának, amelynek csúcspontja a bakui ütközésük volt. A címvédő hozzátette, döntése ellenére azért nem hagyja teljesen hidegen a sorozat.

Verstappen nemcsak a mostani, hanem a következő évadokban sem akar részt venni Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Természetesen megértem, hogy a Netflixnek ez kell, ott minden sorozat ilyen, vagy dokumentumfilm, vagy akárhogyan is hívják, csak ez nem az én világom – magyarázta. –Valószínűleg meg fogom nézni, és meglátom, mennyire túlozzák el a dolgokat, majd élem tovább az életemet. Vélhetően néhány más dokumentumfilmet is megtekintek a Netflixen.”