Nevet változtat Lewis Hamilton

Forma-1, teszt, Bahrein, 1. nap, Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton is pictured during the first day of the Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 10, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton akár már az idei Forma-1-es szezon első futamán is más névvel indulhat, ha sikerül addig megváltoztatnia a nevét. A hétszeres világbajnok a Dubaji Világkiállításon árulta el, hogy mire készül.

Könnyen előfordulhat, hogy ha a hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíjtól még nem is, de az idei szezon második versenyétől új vezetéknévvel fogunk találkozni, ahányszor Lewis Hamilton megjelenik majd a Forma-1-es közvetítésekben, a hétszeres világbajnok ugyanis nevet változtat. Pontosabban felveszi édesanyja, Carmen Larbalestier vezetéknevét is.

Hamilton és édesanyja, Carmen Lockhart (leánykori nevén Carmen Larbalestier) tavaly, a hétszeres világbajnok lovaggá ütése után Forrás: AFP/Andrew Matthews

A Mercedes versenyzője az EXPO 2020 névre hallgató Dubaji Világkiállításon beszélt arról, hogy mennyire szeretné megszerezni a nyolcadik világbajnoki címét, és eközben nemcsak apja, hanem az Anthony Hamiltontól Lewis Hamilton két éves korában elváló édesanyja családnevét is viselni szándékozik

„A világot jelentené a családomnak [a nyolcadik vb-cím], és nekem is, tudván, hogy például nagyon büszke vagyok a Hamilton családnévre.

Nem teljesen értem azt az elgondolást, hogy amikor két ember összeházasodik, a nő elveszíti a családnevét. Igazán szeretném, ha anyukám neve is fennmaradna a Hamilton név mellett" – fejtette ki a 37 esztendős pilóta.

Arról, hogy mikorra történik meg a névváltoztatás, egyelőre nem tudott konkrétumot mondani. „Remélhetőleg hamarosan. Nem tudom, hogy a hétvégéig megtörténik-e, de dolgozunk rajta" – utalt a közelgő bahreini szezonnyitóra.

Apjával nem mindig volt jó a viszonya, de néhány éve rendezték a nézeteltéréseiket Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Hamilton elmondta, hogy „eszméletlen" lenne túlszárnyalni Michael Schumachert, illetve apjáról is beszélt, aki állítása szerint nagyon keményen fogta őt fiatalon. „Emlékszem, hogy az első Forma-1-es versenyem után 2007-ben néztem le a dobogóról és láttam, ahogyan az apám rám mosolyog.

Abban a pillanatban viszont tudtam, hogy büszkévé tettem őt."

FRISSÍTÉS

A BBC Sport értesülései szerint Hamilton nem a vezetéknevéhez adja majd hozzá édesanyja leánykori nevét, hanem középső névként veszi azt fel, így például az F1-es közvetítésekben mégsem kell majd átírni a nevét. A hétszeres világbajnok teljes neve jelenleg Sir Lewis Carl Davidson Hamilton.