Péreznek ezer próbálkozásból sem menne még egy ilyen kör; Leclerc a balesettől tartott

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, időmérő, Pérez, Red Bull, Leclerc, Ferrari
Red Bull's Mexican driver Sergio Perez (L) chats with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (R) after the qualifying session on the eve of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Élete körével nyerte meg a dzsiddai időmérőt Sergio Pérez, aki úgy érzi, akárhányszor próbálná újra, nem tudná megismételni az élete első pole pozícióját hozó időt. A második helyezett Charles Leclerc az utolsó körig igyekezett óvatosabban vezetni, míg a harmadik helyezett Carlos Sainz annak örül, hogy használt gumin is harmadik tudott lenni.

Sergio Pérez élete 219. F1-es hétvégéjén pályafutása első pole pozícióját szerezte a Szaúd-arábiai Nagydíj balesetekkel tarkított időmérő edzésén. A mexikói pilóta csapattársát megelőzve már a Q2-ben felzárkózott a két Ferrari mögé, majd a Q3-ban az utolsó pillanatban autózott 1:28.200-as körrel 25 ezreddel megelőzte Charles Leclerc-t. Az autóból kiszállva elmondta, éppen ideje volt már ennek.

„Ez beletelt néhány versenybe – utalta arra a 2011-ben debütáló 32 esztendős pilóta, hogy a holnapi a 215. F1-es rajtja lehet, majd elmondta, nem hiszi, hogy még egyszer tudna ugyanilyen kört autózni. –

Pérez Leclerc-nek ecseteli a körét Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Pérez a holnapi versennyel kapcsolatban is elejtett egy, számára és a Red Bull számára igencsak biztató mondatot.

A Pérez mellől a második helyről rajtoló Charles Leclerc sem tűnt kifejezetten csalódottnak annak ellenére sem, hogy fél autóval már elfoglalta az első rajtkockát, és Pérez az utolsó utáni pillanatban énekelte ki a szájából a sajtot. „Jónak érződött a köröm, nagyon elégedett vagyok vele.

– mondta a pénteki szabadedzésen az autóját megrongáló, emiatt értékes gyakorlási időt veszítő monacói. – Aztán a Q3-ban a második körömben már mindent beleadtam, és többé-kevésbé mindent összeraktam, noha itt-ott maradt benne. De egyértelműen nem számítottam rá, hogy Checo előáll egy ilyen körrel, úgyhogy gratulálok neki, elképesztő munkát végzett ma."

Leclerc elfogadta, hogy ez ma Pérez napja volt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A harmadik helyen végző Carlos Sainz, ha lehet, még Leclerc-nél is derűsebb volt, aminek oka, hogy használt gumikon ért oda a harmadik helyre.

Az új gumikat nagyon trükkös kezelnem, és amikor az utolsó Q3-as körömre újakon mentem ki, nem volt hátsó tapadásom, és csak küszködtem. Használt gumikon ez nem rossz, Checo és Charles a végén egy kicsivel megelőzött, de ez így is rendben volt."

Az időmérő első három helyezettje Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A holnapi versennyel kapcsolatban a vb-pontversenyben második helyen álló spanyol elmondta: „Izgalmas futam lesz, meg van keveredve a négy autó, úgyhogy játszadozni fogunk egymással a stratégiával és az előzésekkel."