Wolff egyáltalán nem élvezi, hogy a Mercedes a középmezőnyben küzd

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Kevin Magnussen, Haas, George Russell, Mercedes, Lewis Hamilton
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 27: George Russell, Mercedes W13, battles with Kevin Magnussen, Haas VF-22, ahead of Sir Lewis Hamilton, Mercedes W13 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Sunday March 27, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Szórakoztatónak találta a Szaúd-arábiai Nagydíj első helyéért zajló csatát, az viszont fájt neki, hogy ők ennek nem voltak a részesei. Toto Wolff ígéri, nem nyugszanak addig, amíg vissza nem térnek az élmezőnybe.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kifejezetten keményen fogalmazott a csapat teljesítményét illetően a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzése után, és bár a verseny sem alakult sokkal fényesebben George Russellnek és Lewis Hamiltonnak, az osztrák üzletember az ötödik és a tizedik helyezést követően nem volt annyira feldúlt, de azt leszögezte, egyáltalán nem jó érzés a középmezőnyben csatázni.

A Mercedesnél nem úgy tervezték, hogy a szezon elején a Haasszal fognak csatázni Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Az utóbbi nyolc év konstruktőri világbajnoka nagyon elszokott attól, hogy esélye sincs a győzelmekért küzdeni, és jelenleg a két Ferrari és két Red Bull célba érése esetén alighanem az ötödik hely számára a maximum. Wolff sem élvezi ezt.

„Az utóbbi nyolc évben abban a luxusban volt részünk, hogy ennek a szórakoztató játéknak a kellős közepében voltunk – nyilatkozta a Mercedes dzsiddai futam utáni sajtóbeszélgetésén – Habár a luxus nem a jó szó... ott voltunk az elejében, és az F1 részvényeseként mondom, profitálunk a nagyszerű show-ból, amit igazán látványos nézni."

Ez ugyanakkor egyáltalán nem szórakoztató, hanem az alázatosság próbája, ami csak erősebbé fog tenni minket, még ha most nem is mókás."

Az időmérőn már a Q1-ben kieső Hamilton a 15. helyről rajtolva végül a tizedik helyen végzett. A futamával kapcsolatban Wolff elmondta, a kemény gumis etapja ugyan biztató volt, de gyorsnak azért nem nevezné azt sem. A csapatfőnök elárulta, hogy a virtuális biztonsági autós fázis elején, még a bokszutca lezárása előtt a hétszeres világbajnoknak valóban lett volna lehetősége lecserélnie a kemény abroncsokat, de megzavarta őt a bokszbejáratban álló McLaren.

Hamilton Ricciardo rossz helyen álló McLarenje miatt zavarodott meg, és nem ment ki kereket cserélni, amikor még megtehette volna Forrás: F1 TV

„Alonso lelassult, Ricciardónak pedig megállt a motorja. Szóltunk Lewisnak, hogy jöjjön be, de volt egy dupla sárga zászló, mert az egyik autó lelassult, a másik pedig állt, úgyhogy nagyon zavaros volt a helyzet – ecsetelte Wolff. – A zavar miatt elhajtott a bokszbejárat mellett, majd lelassított. Emiatt Kevin Magnussen mögé jöttünk vissza a kiállást követően és ott vége is volt a dalnak."

A Mercedes ezzel együtt a második helyen áll a konstruktőri pontversenyben a Red Bull előtt, miután az energiaitalosok Bahreinben nem szereztek pontot.