A Mercedes fiatalja szerint úton vannak a jobb eredmények felé

Mercedes, George Russell, Lewis Hamilton, Bahrein, Bahrain, 2022
Mercedes' British driver George Russell (L) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton pose for a picture during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 10, 2022. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
Finoman szólva sem konstruktőri címvédőhöz méltó módon kezdte a 2022-es évet a Mercedes. A Williamstől igazolt pilóta azonban bizakodó és érez némi előrelépést a csapatnál.

Két futamot követően a negyedik helyen áll George Russell a világbajnoki pontversenyben. A Mercedes újonca a bahreini szezonnyitón negyedik, míg Szaúd-Arábiában ötödik helyen végzett, mindkétszer kihozva a maximumot a versenyéből, hiszen a Ferraritól és a Red Bulltól körönként majdnem egy másodperccel lassabb tempót tudott csak autózni. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szintén komoly hátrányban van a riválisokkal szemben, ő a szahíri harmadik helyét követően Dzsiddában betlizett, végül az egy pontot jelentő tizedik helyen tudott célba érni.

A Mercedes nem kezdte jól a 2022-es évet, ennek fő oka pedig a delfinezés folyamatos fennállása Forrás: AFP/Mazen Mahdi

Jelenleg tehát nem tűnik úgy, hogy a Mercedesnek esélye van sorozatban a kilencedik konstruktőri címét is megnyernie. Noha még csak a szezon legelején járunk,

a csapat lemaradása máris negyven pont a Ferrari mögött, és csupán egy egységgel előzik meg a Bahreinben nullázó Red Bullt.

A csalódást okozó hat tesztnap és két futam ellenére sem találják még a brackley-iek a megoldást a legnagyobb problémájukra, a delfinezésre, és az ezzel járó alacsony leszorítóerőre. Russell is elismeri, hogy nincs minden rendben, de önmaga eredményeivel a körülményekhez képest nincsen kifogása.

De küzdünk tovább, a saját teljesítményemmel pedig elégedett lehetek. Szaúd-Arábiában már jobban tudtam tartani a lépést a Red Bull-lal, pláne a [biztonsági autós] újraindítás után."

A Mercedes Dzsiddában a pénteki szabadedzéseket teljesen annak szentelte, hogy megtalálják az ellenszert a delfinezésre.

Emiatt történt is némi előrelépés az ügyben, de még távol állnak a megoldástól. A huszonnégy éves brit pilóta azonban bízik abban, hogy a csapatnak előbb-utóbb sikerül győzelmi esélyekkel induló autót építeniük.

George Russell bizakodó, hogy a szezon folytatásában megtalálják a megoldást, és sikerül akár győzelmekért is harcolniuk Forrás: AFP/Mazen Mahdi

„Érződik némi fejlődés, de egyelőre nagyon kis lépésekben haladunk előre – folytatta Russell a RacingNews365.com-nak. – Küzdünk azért, hogy lépések helyett inkább ugorjunk a probléma kiküszöbölése felé. Meg kell találnunk azt a hasmagasságot, amin a vetélytársaink a jó teljesítményt nyújtják.