Az Audi hamarosan részesedést szerezhet a McLaren F1-es csapatában

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Szaúd-arábiai Nagydíj 2022, péntek
McLaren's British driver Lando Norris drives during the second practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az Audi a korábbinál magasabb összegű ajánlatot tett annak érdekében, hogy részesedést szerezzen a McLaren F1-es csapatában. Könnyen lehet, hogy később más ágazatokba is be fognak fektetni a márkán belül.

Egyre erősebbek azok a hangok, hogy a Volkswagen csoport hamarosan bejelenti, hogy az Audival és a Porschéval beszáll a Forma-1-be. Előbbi a McLaren, utóbbi a Red Bull motorszállítója lehet, bár valós különbség vélhetően nem lenne a két eltérő címkével ellátott erőforrás között. Erre ugyanakkor csak 2026-ban, az új motorformula bevezetésének évében kerülhet sor, viszont a wokingiak esetében más formában már jóval hamarabb létrejöhet a kapcsolat a két fél között.

Az Audi hamarosan bevásárolhatja magát a McLarenbe Forrás: shutterstock.com

Ahogyan arról nemrég mi is beszámoltunk, sajtóértesülések szerint az Audi felvásárolná a McLarent. Most pedig újabb híresztelés látott napvilágot, amelyben már konkrét összegek is szerepelnek, igaz, e szerint a teljes csapat megvételéről egyelőre nincs szó.

A német Automobilwoche ugyanis arról írt, hogy az Audi felemelte az ajánlat összegét, és immáron 450 helyett 650 millió euróért, azaz több mint 240 milliárd forintért szerezne részesedést az F1-es istállóban.

Hogy ennek mértéke mekkora, azt egyelőre nem tudni, azt viszont igen, hogy elképzelhető, hogy az Audi később a McLaren-csoport más leányvállalataiba is befektet.

A német lap szerint a két fél akár már a héten aláírhatja az adásvételről szóló szándéknyilatkozatot. Ezt követően a Volkswagen csoport felügyelőbizottsága még ebben a hónapban megvitatja a tervezett üzletet.

Mindez azt jelenti, hogy a napokban aligha várható bejelentés.

Az Audit nem először hozzák kapcsolatba a McLarennel, ugyanis novemberben egyenesen arról szóltak a hírek, hogy a német márka megvásárolta az F1 második legsikeresebb alakulatát. Az információ tévesnek bizonyult, de vélhetően már akkor sem nélkülözött minden alapot.

A McLaren és az Audi kapcsolatát már korábban is szóba hozták Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A RacingNews365.com megkereste a McLarent a megjelent cikkel kapcsolatban, ám mindössze egy szűszavú választ kaptak. A csapat szóvivője ugyanis csupán annyit közölt, hogy nem tud semmilyen újdonságról beszámolni.