Vágólapra másolva!
Két embert kórházba szállítottak, miután baleset történt a Miami Nagydíj helyszínéül is szolgáló Hard Rock Stadiumnál. Az első hírekben a robbanás is felmerült, később kiderült, hogy a munkásokat elektromos baleset érte, feltehetőleg pont az F1-es hétvégére történő előkészületek során.

Helyi idő szerint pénteken délelőtt baleset történt a miami Hard Rock Stadiumnál, a helyi NFL-csapat, a Dolphins, stadionjánál, amelynek parkolójában rendezik a jövő héten esedékes Miami Nagydíjat. A tűzoltósághoz egészen pontosan 10:29-kor érkezett a bejelentés, ám akkor még zavarosak voltak az információk.

Baleset történt a Miami Nagydíj helyszínén Forrás: F1

Az első hírek a robbanás lehetőségét sem zárták ki. Ami biztos volt, hogy két, a stadionnál dolgozó munkást szállítottak kórházba, közülük az egyiket helikopterrel. A korai beszámolók szerint ez a személy kritikus állapotba került, ám később a stadion szóvivője ezt megcáfolta, valamint a baleset körülményeit is tisztázta.

Megerősíthetjük, hogy két munkást kórházba szállítottak, hogy ellássák nem életveszélyes sérüléseiket egy elektromos balesetet követően

nyilatkozta helyi idő szerint péntek este. – Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal.”

Bár végül kiderült, hogy nem robbanás történt, így a szándékosságot ki lehet zárni, a balesetnek feltehetően így is köze van a jövő heti Forma-1-es hétvégéhez. Sajtóértesülések szerint ugyanis a baleset pont a Miami Nagydíjjal kapcsolatos munkálatok során történt meg.

A létesítmény ugyanakkor nem sérült meg, így a futam nem került veszélybe.

Az F1 szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy az idei évtől megrendezik a Miami Nagydíjat. A verseny május 8-án, azaz jövő héten fog debütálni, a mezőny a Hard Rock Stadium körül fog megküzdeni a lehető legjobb eredmény eléréséért.

A helyiek sokáig tiltakoztak a Miami Nagydíj megrendezése ellen Forrás: F1Mia.com

A lakosság már korábban is tiltakozott a futam létrejötte ellen, ugyanis nem akarták, hogy a rendezvény megzavarja az életüket, elsősorban a zajártalomtól tartottak. Nemrég egy petíció formájában tettek egy utolsó kísérletet a verseny elkaszálásáért, ám a bíróság elutasította a kérésüket.