Sainz csak nevetett azokon, akik kételkedtek a ferraris jövőjében

Forma-1, Carlos Sainz, Emilia Romagna Nagydíj 2022, szombat
Carlos Sainz Jr. of Spain driving the (55) Scuderia Ferrari F1-75 Ferrari 066/7 during the F1 Rolex Gran Premio Del Made in Italy e Dell'Emilia-Romagna on April 22-24, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz elárulta, valójában már régen eldőlt, hogy hosszabbít a Ferrarival, és csupán azért vártak, mert a maranellóiak hazájában akarták bejelenteni a hírt. A spanyol pilóta az elmúlt időszakban jókat derült azokon a híreken, amelyek szerint a tárgyalások zátonyra futhattak.

Bár sportszakmailag Carlos Sainz nem pályafutása legfényesebb időszakát éli, hiszen az Ausztrál és az Emilia Romagna Nagydíjat sem tudta befejezni, ami a hosszabb távú jövőjét illeti, megnyugodhatott, hiszen a Ferrari 2024-ig hosszabbított vele. A hírt az imolai hétvégét megelőző csütörtökön jelentették be, de mint kiderült, a színfalak mögött valójában már régóta megegyeztek a felek.

Sainz jövője már jóval korábban eldőlt, mint ahogyan bejelentették Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Már a holtszezonban is érkeztek olyan nyilatkozatok mindkét fél részéről, hogy szívesen folytatnák a közös munkát, és mind Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, mind Sainz mondataiból arra lehetett következtetni, hogy hamarosan jön a bejelentés. A közlemény azonban csak hónapokkal később érkezett meg, de a 27 éves versenyző elmondta, hogy ennek csak egy döntés volt az oka.

Őszintén szólva nagyon egyszerűen [mentek a dolgok]

jelentette ki még Imolában. – Azt hiszem, egy ilyen jó első év után [nyugodt] folyamat volt. A tél folyamán mindkét fél számára meglehetősen könnyű volt megállapodni. Szerintem ideális volt, hogy egy olyan helyen bejelenteni, mint Imola, a tifosi előtt, egy ilyen hétvégén, szóval úgy terveztük, hogy itt fogjuk közölni.”

A Ferrari 2024-ig hosszabbított Sainzcal, ami azt jelenti, hogy a nyolcszoros dobogósnak közel két évig nem kell aggódnia a jövője miatt. A mezőny tagjai közül többen is rendszeresen hangsúlyozzák, hogy mennyivel hatékonyabban tudják végezni a munkájukat, ha a szerződésükkel nem kell törődniük, ennek most a spanyol pilóta is hangot adott.

Szerintem ez kulcsfontosságú – szögezte le. – Mostanában nem titok, hogy a pilótáknak fontos, hogy a teljesítményükre és a versenyzésre koncentráljanak, és ne kelljen sokat foglalkozniuk azzal, hogy mit hoz a jövő. Ezt szerintem nemcsak tőlem hallották, hanem más versenyzők is mondták. Amióta a McLaren pilótájaként rájöttem erre, sokszor hangoztatom. Egész télen biztos voltam benne, hogy pontot teszünk ennek a végére, szóval nem arról volt szó, hogy az első néhány futamon aggódtam volna.

Ugyanakkor ez mindig ad egy kis plusz lökést.”

Ezzel együtt természetesen a sajtó figyelmét sem kerülte el, hogy Sainz hosszabbítását sokáig nem jelentették be, és, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, néhányan már arról kezdtek el spekulálni, hogy a tárgyalások kútba eshettek. Mindez nem okozott bosszúságot a Ferrari versenyzőjének, sőt, inkább szórakoztatta őt.

Sainz jót nevetett a spekulációkon Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„El tudják képzelni, hogy mennyit nevettem otthon, amikor elkezdték írni ezeket a dolgokat, mert nagyjából mindennel megvoltunk, és csak arra vártunk, hogy Imolában bejelenthessük – mondta. – Vicces időszakok ezek a Forma-1-ben, mint mindig, amikor tárgyalunk.”