Ricciardo: Nem mindenki kért volna bocsánatot, de szükségesnek éreztem

Forma-1, Carlos Sainz, Ferrari, Emilia Romagna Nagydíj 2022, futam
IMOLA, ITALY - APRIL 24: Vehicle of Carlos Sainz of Scuderia Ferrari is being pulled after crashing during the Formula1 Race day on the eve of the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on 24 April 2022 Carlo Bressan / Anadolu Agency (Photo by Carlo Bressan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo elárulta, bár minden pillanatát utálta, mindenképpen bocsánatot akart kérni Carlos Sainztól az imolai ütközésért, hogy a következő futamot tiszta lappal kezdhessék. A McLaren csapatfőnöke tudja, hogy miben kell fejlődniük.

Bár a McLaren idei eddigi legjobb hétvégéjét produkálta az Emilia Romagna Nagydíjon, Daniel Ricciardo alighanem legszívesebben elfelejtené a történteket, főleg ami a futamot illeti. Az ausztrál pilóta közvetlenül a rajt után ütközött Carlos Sainzcal, és ezzel mindkettejük futamát tönkretette, hiszen a Ferrari versenyzője kiesett, neki pedig esélye sem volt a pontszerzésre a továbbiakban.

Ricciardo elnézést kért a Sainzcal történt ütközésért

Ugyan a sportfelügyelők versenybalesetnek nyilvánították az incidenst, Ricciardo később elismerte hibáját. A 32 éves versenyző a leintés után felkereste riválisát a maranellóiak motorhome-jában, és elnézést kért tőle, pedig nagyon nem érezte jól magát közben.

– jelentette ki a dél-afrikai humorista, televíziós műsorvezető, illetve színész, Trevor Noah műsorában. – Azt hiszem, a tapasztalatom által, illetve amiatt, hogy ilyen régóta benne vagyok [a versenyzés világában], megvan a kellő érettségem ahhoz, hogy tudjam, mennyi [munkát] teszünk bele ebbe mindannyian. Mindegyikünkben nagy a versenyszellem, ez közös bennünk.”

A Forma-1 történetében jó néhányszor előfordult már, hogy egy ütközés után a két versenyző kapcsolata jelentősen megromlott, ami adott esetben újabb balesetekhez vezetett a pályán. A verseny utáni tettével Ricciardo az ilyesmit szerette volna mindenképpen elkerülni.

– magyarázta. – Ha úgy gondolom, hogy egy balesetben én vagyok a felelős, úgy érzem, hogy bocsánatot akarok kérni. Ez nem személyes ügy, és nem hiszem, hogy ezt mindenki megtenné, de én jobban éreztem így magam. Szóval a következő futamra tisztáztuk a dolgokat, és tudom, hogy amikor legközelebb egymás mellé kerülünk a pályán, nem lesz heves [a küzdelem]. [Pontosabban] az lesz, de nem fog fokozódni.”

A McLarennél tudják, miben kell javulni

Ricciardo csapattársa, Lando Norris számára sokkal jobban alakult az imolai verseny, hiszen a brit pilóta felállhatott a dobogóra. A McLaren ezzel nagyon mélyről jött vissza, hiszen a Bahreini Nagydíjon még a pontszerzéstől is távol voltak, de nyilvánvaló, hogy még így is van hova fejlődniük. Andreas Seidl tudja, hogy mely területeken van szükség javulásra.

A McLarennél tudják, hogy milyen úton kell haladni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az elmúlt hétvégéken egyértelműen fejlődtünk az autó megértésének terén, miután a bahreini teszten elveszített körök miatt fel kellett zárkóznunk – nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke egy sajtóbeszélgetésen. – Szerintem világosan tudjuk, hogy mik az autó erősségei, illetve gyengeségei. Tiszta elképzelésem van arról, hogy mivel kell foglalkoznunk ahhoz, hogy nagyobb teljesítményre sarkalljuk a kocsit. Egyértelmű tervvel rendelkezünk arra vonatkozóan, hogy milyen módon fogunk dolgozni. Rengeteg paramétert kell menedzselnünk, mint például a költségplafont, a szélcsatornában eltölthető lecsökkent időmennyiséget, és így tovább. Ezzel együtt nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, és azzal, ahogyan kezeli ezt a kihívást.”