Russell azt állítja, jelenleg nem érdekli, hogy legyőzi-e Hamiltont házon belül

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, 2022
(FILES) In this file photo taken on March 10, 2022 Mercedes' British driver George Russell (L) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton smile as they pose for a picture during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir - The 2022 Formula One season is about more than just the renewed battle between reigning champion Max Verstappen and the man he dethroned, Lewis Hamilton. It will be a heavily-revised version of F1's high-speed soap opera, featuring new race management, all-new cars designed to create closer racing, and a reshuffled cast that will launch into the unknown at this weekend’s season-opening Bahrain Grand Prix. (Photo by Mazen Mahdi / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russellt nem igazán izgatja, hogy ő vagy csapattársa, Lewis Hamilton végez előrébb egy-egy futamon, amíg nem a közvetlen élmezőnyben csatáznak. Legalábbis a sajtónak ezt mondja. Az ifjabbik brit pilóta szerint a folyamatos pontszerzés meccsben tarthatja a Mercedest.

Az idény talán legizgalmasabb csapaton belüli küzdelmének ígérkezett Lewis Hamilton és George Russell párharca. „Mire megy az egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal minden idők legeredményesebb F1-es pilótája ellen abban az istállóban, amely néhány kivételtől eltekintve uralta a hibrid korszak elmúlt nyolc évét?” – tették fel sokan a kérdést.

Russell szerint egyelőre Hamiltont és őt sem az izgatja, hogy melyikük végez előrébb Forrás: AFP/Mazen Mahdi

Nos, szigorúan a táblázat alapján egyelőre Russell áll jobban, hiszen az első három versenyen 37 pontot gyűjtött Hamilton 28 egységével szemben. Mindez egyelőre a 2. helyre elég, ahogyan a Mercedes is ugyanitt áll a konstruktőrök között, de mindenki tisztában van vele, hogy a brackley-i alakulat momentán a harmadik erő a Ferrari és a Red Bull mögött. Ebben a helyzetben pedig a 24 éves pilótát nem nagyon izgatja, hogy házon belül hogy állnak.

Ezek a kis dolgok nem jelentenek sokat

– idézi az Autosport. – Nyilván mindenki a csapattársa előtt akar végezni, de Lewist sem az izgatja és engem sem az érdekel, hogy az ötödik és a hatodik helyért csatázzunk. Együtt akarunk dolgozni, hogy behozzuk a lemaradást. Szóval nincs harag, ha ő megelőz engem, és akkor sincs, ha én végzek előtte, és jelenleg nem is nagyon foglalkozunk ezzel. Van egy átfogóbb kép, és hosszú távon utol kell érnünk ezeket a srácokat, mert azért vagyunk itt, hogy nyerjünk.”

Az első három hétvégén a Mercedesnek normál körülmények között csak akkor volt esélye a Ferrari vagy a Red Bull ellen, ha az élcsapatok valamelyik versenyzőjének elfogytak a gumijai, ahogyan azt Hamilton és Sergio Pérez esetében láthattuk Ausztráliában. Ezt leszámítva viszont még mindig hatalmas a lemaradásuk, de Russell továbbra is bízik benne, hogy előbb-utóbb ezt képesek lesznek eltüntetni.

Szeretném azt mondani, hogy sokat fejlődtünk, de azt hiszem, meg kell nézni a köridőket, és [látható, hogy] egyáltalán nem hoztuk be a hátrányt – jelentette ki. – Tudjuk, hogy rengeteg munka vár ránk, és bízom benne, hogy sikerülhet. Tisztában vagyunk vele, hogy ott van a potenciál az autóban, és még sokat kell dolgoznunk, hogy kihozzuk ezt a teljesítményt.

Ez nem fog egyik napról a másikra, már a következő futamon megtörténni, de úgy gondolom, idővel eljutunk oda.”

Persze felmerül a kérdés, hogy amire ez bekövetkezik, addigra marad-e esélye a Mercedesnek akár az egyéni, akár a konstruktőri bajnoki címre. Nos, ami mindenképpen a címvédő előnyére válhat, hogy az első három viadal után egyedüliként mondhatják el magukról, hogy minden alkalommal kettős pontszerzéssel zártak, ráadásul a Red Bull megbízhatósági problémáinak köszönhetően Hamilton és Russell is felállhatott már a dobogóra.

Russell úgy véli, hogy a folyamatos pontszerzés meccsben tarthatja a Mercedest Forrás: AFP/Paul Crock

„Ha továbbra ilyen eredményeket érünk el, akkor az versenyben tarthat minket – vélekedett az Ausztrál Nagydíj harmadik helyezettje. – Mindez biztosan nem a tempónak köszönhető, de szerintem ez tisztességes szezonkezdet volt abban a tekintetben, hogy sikerült a legtöbbet kihoznunk a gyengébb teljesítményünkből.”