Wolff a piercing-ügyről: Legyen ez a legnagyobb mizéria!

Forma-1, Toto Wolff, Bahreini Nagydíj 2022, futam
Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff arrives ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 20, 2022. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatát vezető Toto Wolff bármikor aláírná, ha az új versenyigazgatók tevékenysége kapcsán sosem alakulna ki ennél nagyobb jelentőségű vita. Méltatta Niels Wittich eddigi munkáját.

Az Ausztrál Nagydíj egyik legfőbb vitatémáját nem valamilyen pályán történő esemény szolgáltatta, hanem a versenyigazgató egyik emlékeztetője, miszerint a pilótáknak tilos piercinget és egyéb ékszereket viselniük vezetés közben, továbbá tűzálló alsóneműt kell hordaniuk. Az egyik tartalékversenyző szarkasztikusan meg is jegyezte, hogy az eligazításon hosszabban beszéltek a gatyákról, mint például a DRS zónákról.

Az idei évtől ketten teljesítenek szolgálatot a versenyigazgatói tisztségben, Niels Wittich és Eduardo Freitas. A Mercedesnél érthető módon érzékenyek a tevékenységükre, de a csapatfőnök Toto Wolff összességében nem bánja, ha ez jelenti majd a legnagyobb vitatémát a munkájukkal kapcsolatban.
„Most tényleg ilyen küzdelmeket kell vívnia?" – válaszolta a Press Association-nek, amikor Wittich jegyzetéről kérdezték az alsóneműkről és a piercingekről.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Forrás: AFP/Mazen Mahdi

Wittich volt a versenyigazgató a három futamból kettőn (Szaúd-Arábiában Freitas volt soron), és a Mercedes csapatfőnöke elismeréssel beszélt az eddigi munkájáról. „Az első versenyeket erélyesen, rendben vezette, egyetlen botlása sem volt" – mondta Wolff.

Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíj idején ugyanakkor megfogalmazott egy további panaszt az FIA kapcsán: kifogásolta, hogy a dolgozói közül sokan nem hordanak maszkot, és ez zavarja őt.