Újabb támadást indítottak az első miami F1-es verseny ellen

Forma-1, Patrick Friesacher, Red Bull Racing, Miami Fan Festival
MIAMI, FL - OCTOBER 20: Red Bull Racing driver Patrick Friesacher does donuts during the F1 Festival at Bayfront Park on October 20, 2018 in Miami, Florida. (Photo by Michael Reaves/Getty Images for Red Bull) *** Local Caption *** Patrick Friesacher // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1X8ZDFXC12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Miamiban a helyi lakosok a zajterhelésre hivatkozva még egy kísérletet tesznek arra, hogy ne rendezhessék meg az első Forma-1-es versenyt a városban. Három héttel a nagydíj előtt nyújtottak be újabb petíciót.

Három hét múlva, május 6. és 8. között rendezik az első F1-es versenyt Miamiban. Vagyis ez a terv, a helyszín környékén a lakók egy része azonban nem örül ennek, és tettek még egy kísérletet a futam kisiklatására egy petíció benyújtásával.

A zajterhelés miatt korábban is volt ellenállás a részükről, és a Miami Herald által idézett friss dokumentumban szintén erre hivatkozva próbálják elérni a Miami Nagydíj törlését, mert a zaj "jelentősen zavarást és fizikai károsodás okozna a Miami Gardens lakóinak."

F1-es bemutató a Red Bull utcai rendezvényén Miamiban, 2018-ban Forrás: 2018 Getty Images/Michael Reaves

A tiltakozásban kitértek egy mérnöki szakvéleményre is, amely azt becsülte, hogy

a versenyhelyszín 4 kilométeres körzetében 97 decibel is lehet a hanghatások erőssége,

ami olyan, mintha valaki egy láncfűrészt működtetne.

Az ügyben bíráskodó Alan Fine állítólag nagyon ideges, amiért ilyen szűk határidő áll a rendelkezésére, de hétfőn eldönti, tovább foglalkozik-e a beadvánnyal vagy nem. A jogi szálakat még jobban összekuszálja, hogy a városi hatóságok még nem adták meg a szükséges engedélyeket a szervezőknek a nagydíj megrendezésére, így kérdés, a bíróság egyáltalán dönhet-e az ügyben, mielőtt ez megtörténne.

Hasonló problémák időnként máshol is elő szoktak fordulni, de a civilek kezdeményezései nem szoktak sikerrel járni. Miamival tízéves szerződést kötött a Forma-1 a verseny megrendezéséről.