Alonso: 30 pontot is szerezhettem volna az elmúlt versenyeken, mégis csak kettő van

Fernando Alonso, Alpine
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso looks on as he arrives at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 7, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Paul Crock / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a szezonban másodjára kényszerült az Emilia Romagna Nagydíjon, rengeteg pontot bukott ismét, mint ami állítása szerint járna neki. A spanyol úgy véli, akár 30 pontot is szerezhetett volna a 2022-es szezon eddigi négy futama alatt, de ehelyett csak kettőt tudhat a magáénak.

A kétszeres világbajnok úgy érzi, már egy évnyi szerencsétlenség érte az elmúlt néhány hét alatt a versenyhétvégéken. Miután két pontot szerzett a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, Alonso kénytelen volt kiállni Dzsiddában, majd Ausztráliában egy rosszul időzített Safety Car tette tönkre a versenyét.
Az Emilia Romagnai Nagydíjon pedig a rajtnál ütközött Mick Schumacherrel, így egy sérült autóval kellett folytatnia a versenyt, amíg a csapat véglegesen ki nem hívta a boxba az Alpine versenyzőjét.

A hétvégére visszatekintve Alonso így nyilatkozott: „

Ausztrália után úgy érzem, 20 vagy 30 pontot szerezhettem volna a bajnokságban, de csak kettő pontom van. Igazán szerencsétlennek érzem magam eddig a szezonban." - mondta.

Alonso azonban reméli, hogy fordulni fog a kocka, és visszatalál hozzá és a csapathoz a szerencse, mert nagyon sok pontot veszítettek eddig, amit a 2022-es szezon további részében nem engedhetnek meg maguknak:

"Hosszú az idény szerencsére. Olyan értelemben is, hogy még rengeteg pontot kell szereznünk egyénileg, illetve csapatszinten is."

- vélekedett Alonso az imolai hétvégét követően.
Forrás