Hamilton beszólt Bottasnak, és visszavágott az őt kritizáló Villeneuve-nek

Forma-1, Bahreini Nagydíj, péntek, Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton arrives ahead of the first practice session ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 18, 2022. (Photo by Mazen Mahdi / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell három futam után a második a világbajnoki tabellán, megelőzve Lewis Hamiltont.Lewis Hamilton szerint George Russell jól beilleszkedett Valtteri Bottas cseréjeként a Mercedeshez. Russell kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott az első három versenyhétvégén, feladva a leckét ezzel a hétszeres világbajnoknak. Hamiltont láthatóan frusztrálja az idei szezonban kialakult hátránya Mercedesnek a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest, és az sem segít a helyzeten, hogy csapattársa három futamból kettőn jobb eredményt ért el nála. 

Miután megszerezte első dobogós helyezését az Ezüstnyilakért az Ausztrál Nagydíjon, Russell a második helyre lépett a versenyzők egyéni világbajnoki tabelláján, őt csak Charles Leclerc előzi meg, aki viszont jelentős előnyre tett szert a mezőny többi tagjához képest.
A 24 éves pilóta a Mercedes küzdelmei ellenére is egyenletes tempót mutatott eddig ebben a szezonban, és Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is Hamilton előtt végzett.
Hamilton úgy nyilatkozott, hogy lenyűgöző számára az, hogy milyen gyorsan és könnyedén beilleszkedett a Mercedeshez az új csapattársa. Amellett, hogy Hamilton folyamatosan csak dícséri Russellt, odaszúrt Valtteri Bottasnak. A hétszeres világbajnok azzal viccelődött, hogy örül neki, hogy láthatja végre Bottast hátulról is.

- mondta nevetve a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak, jól tudva, hogy Bottas hallja amit mond. Erre a finn egyből visszavágott:

"Idősebb vagy nálam, haver!

Hamilton csak pozitívan nyilatkozik a jelenlegi és a korábbi csapattársairól is

Hamilton és Bottas az elmúlt négy év során 22 versenyen végzett 1-2-ben. Tehát a Mercedes számára a legoptimálisabb felállást biztosították, folyamatosan őrizve helyüket az F1 egyik legsikeresebb párosításaként a mezőny elején.
Mindvégig civilizált volt a kapcsolatuk, kevés vitával, összehasonlítva Hamilton korábbi csapattársával, Nico Rosberggel vívott emlékezetes cívódásaival.
Egyelőre Russell, Hamilton csapattársaként, semmi jelét nem mutatja annak, hogy rossz hatással lenne rá a hétszeres brit világbajnok, a két pilóta a pályán kívül is sok időt tölt együtt. Úgy tűnik megtalálták a közös hangot.

- folytatta Hamilton.
"Szerintem George nagy segítség volt a csapatnak korábban is, jelenleg pedig nagyszerű teljesítményt nyújt. A minap együtt szörföztünk és úgy gondolom, hogy nagyon jól beolvadt már a Mercedes csapatába."

Hamilton kiröhögi Villeneuve Russell-elméletét
Mivel Russell jelenleg megelőzi Hamiltont a tabellán – igaz, mindössze öt ponttal –, az érdeklődés tovább nő a duó iránt. Mindenki kíváncsi rá, hogyan fog a kettejük csatája a pályán alakulni, és hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka meg tudja-e őrizni a tekintélyét az istállón belül. Nem fogja-e Hamiltont frusztrálni a kialakult erőviszony, vagy nem fog-e megismétlődni a Nico Rosberg fiaskó.
Az Ausztrál GP előtt az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve azt nyilatkozta, hogy szerinte

A hétszeres világbajnok nem hagyta szó nélkül Villeneuve megjegyzését:

- válaszolta Hamilton.

- kontrázott Hamilton Villeneuve csípős megjegyzésére.

Jacques Villeneuve francia származású kanadai autóversenyző, a Forma-1 1997-es világbajnoka Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/James Gilbert

Arra a kérdésre, hogy a Mercedesen belül hogyan fog formálódni a két pilóta viszonya egymáshoz, a szezon további futamai adhatják meg a választ.