Hogyan motiválja a Red Bull Verstappent a szezon további futamaira?

Helmut Marko, Red Bull Racing, F1
Red Bull Formula One team advisor Helmut Marko is pictured in the pits during the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull motorsportért felelős igazgatója szerint a Forma-1-ben a Ferrari istálló az új mérce, minden ellenfél az olaszokhoz méri saját magát. Átrendeződtek az erőviszonyok a tavalyi évhez képest, amikor a Red Bull és a Mercedes dominált. Most nekik kell megtalálniuk azt a tempót, amit a maranellóiak diktálnak.

A szakember a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj helyszínén, Imolában beszélt erről, kiemelve, hogy egyelőre semmilyen szempontból nem tűnik utolérhetőnek a konstruktőrök és a versenyzők világbajnoki pontversenyében is élen álló alakulat. Egyéniben Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője vezet 34 pontos előnnyel, míg a csapatok között a maranellóiak a címvédőként második Mercedest 39 ponttal előzik.

- hangsúlyozta Marko szerdán a Sport Bild magazinnak nyilatkozva.
A Ferrari egyik hazai futamának számító Emilia Romagna Nagydíj az első lesz az idén, amelyen sprintfutamot is rendeznek.

A Red Bullnak fel van adva a lecke abból a szempontból is, hogy hogyan motiválják Verstappent a sorozatos kudarcok ellenére is. Erről is említést tett Helmut Marko.

Helmut Marko a Red Bull motorsportért felelős igazgatója szorosan együtt dolgozik a pilótákkal. Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Thompson

A szakember azt mondja, hogy a csapat egy ilyen hosszú szezon tükrében igyekszik megmutatni Verstappennek, hogy melyek voltak azok a tényezők, amelyek két futamon is a kieséséhez vezettek. Hangsúlyozva, hogy még nagyon a szezon elején tartanak, és a meccs még nincs lejátszva.

"Fiatal kora a türelmetlenségre van predesztinálva"

- kommentálta Marko.

-tette hozzá Helmut Marko Imolában.
Forrás