A Ferrari kulcsfontosságú megfigyelést tett az erős szezonkezdet után

Forma-1, Carlos Sainz, Ferrari, Szaúd-arábiai Nagydíj 2022, péntek
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc drives during the second practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto abban bízik, hogy "nagyon kevés" van a Forma-1 különböző erőforrásai között, miután az olasz csapat keményen dolgozott a tél folyamán, hogy lefaragja a motor teljesítménye okozta hátrányát.

A Ferrari és a Red Bull (utóbbi Honda erőforrásokat használ) a 2022-es év legerősebb csapataiként mutatkoztak be, akik fej-fej mellett haladtak a győzelemért a szezon első két futamán, Bahreinben és Szaúd-Arábiában is. A legutóbbi nagysebességű Jeddah Corniche Circuit kvalifikációja során a Red Bull és Ferrari motoros autók töltötték be az első hat helyet, míg a Mercedes motorral rendelkező csapatok közül csak 1 versenyző jutott be a Q1-be, a legjobb 10 közé.

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke és Mattia Binotto a Szaúdi Nagydíj időmérő edzését követően megbeszélték a látottakat Forrás: AFP/Hamad I Mohammed

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a jelenlegi erősorrendről, amelybe a Renault-motoros Alpine csapat is beletartozik, Binotto örömmel jelentette ki, hogy a Ferrari - saját elemzései alapján - most "közelebb van" a versenytársakhoz:

- magyarázta Binotto a médiának.
"Úgy gondolom, ha a mai adatokat nézzük, akkor biztosan jobban összhangban van az autó, mint tavaly volt. Az első két versenyen, illetve az eddigi elemzések alapján úgy tűnik, hogy a különböző gyártók erőforrásai között jelentősek a különbségek. Valóban közeledünk a kitűzött célunkhoz, ami tavaly még a hátrányunk volt, azt sikerült majdnem az erősségünkre fordítani."

A motor önmagában nem jelent előnyt a Ferrari számára
Bár rengeteg előrelépés történt, Charles Leclerc úgy érzi, még korai lenne azt állítani, hogy a Ferrari a motorhátrányát egyenesen előnyre fordította.

- mondta Leclerc, amikor a Ferrari látszólagos teljesítménynövekedésével kapcsolatban kérdezték.
„Ez a maranellói srácok munkájának eredménye, és ez az oka annak is, hogy idén sokkal versenyképesebbek vagyunk, úgyhogy nagyszerű ezt látni.

- jelentette ki a monacói.
Forrás