Miért vásárol részesedést Hamilton a Chelsea-ben?

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Lewis Hamilton of Uk driving the (44) Mercedes-AMG Petronas F1 Team F1 W13 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Rolex Gran Premio Del Made in Italy e Dell'Emilia-Romagna on April 22-24, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton hamarosan a világ egyik legnagyobb futballklubjának résztulajdonosa lehet, ha a Sir Martin Broughton vezette konzorcium sikeresnek bizonyul. De mik a tervei a klubbal, és folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben?

Lewis Hamilton aggódik, hogy a Chelsea Football Clubban háttérbe szorulna a szerepe, ha Sir Martin Broughton próbálkozása a klub megszerzésére sikeresnek bizonyul. Broughton idővel egyre inkább bevonódna a futballklub életébe. Hamilton mellett a másik legnagyobb ajánlat Serena Williams teniszezőtől érkezett, így a klub igen komoly sportolók érdeklődését tudhatja magáénak.
Hamilton „nagyon izgalmasnak" tartja a lehetőséget, hogy részesedést szerezzen a Bajnokok Ligája-győztes csapatban, és célja, hogy a Chelsea-t profitorientált, trófeanyertes klubbá alakítsa.
A hétszeres Forma-1-es világbajnok arról is beszélt, hogy

a Chelsea segítségével szeretné a labdarúgást "sokszínűbbé és befogadóbbá" tenni

a Hamilton Commission és Mission 44 segítségével. Egyelőre nem tervez hátat fordítani az F1-nek, hogy teljes jogú futballklub-tulajdonos lehessen – tette egyértelművé a hétszeres brit világbajnok.

Hamilton nem tervezi, hogy a Chelsea-hez távozik az F1-ből

Ha Broughton próbálkozása a Chelsea megvásárlására sikerrel járna, Hamilton szerint, nem lenne vezető szerepe a klubnál, de idővel folyamatosan vállalhatna egyre nagyobb felelősséget a futballklub irányításában.
"Nos, elsődlegesen a Forma-1-ben való folytatásra koncentrálok, és nem ez az első üzleti vállalkozásom vagy befektetésem" - magyarázta Hamilton.

- mondta a brit autóversenyző.
„A konzorcium élethosszig tartó Chelsea-szurkolók, és más elkötelezett emberekből tevődik össze. Nincs olyan tagja a szervezetnek, akinek vesztes gondolkodásmódja lenne.

Úgy gondolom, hogy a Chelsea-nek már van nyerő hozzáállása, ami egy remek kiinduló pont, de szerintem még tudnánk fokozni, és győzelemre vinni a klubot."

Hamilton: Célunk, hogy a Chelsea-t profitorientált szervezetté tegyük
A milliomossá válás leggyorsabb módja, ha billiárdos vagy, és veszel egy sportcsapatot, amely épp veszteségesen működik. Innen felépítheted és megfordíthatod a dolgokat, nyereségessé téve a szervezetet. Ez különösen jól működik a futballban.
A Deloitte szerint a 20 Premier League-klub összesen közel 1 milliárd GBP adózás előtti veszteségről számolt be a 2019–2020-as szezonban.

- mondta Hamilton, aki azt tervezi, hogy segít visszaszorítani ezt a negatív trendet a Chelsea-nél.

- kommentálta az eseményeket Lewis Hamilton.
Forrás