Vágólapra másolva!
George Russell és Lewis Hamilton kilenc pozíció különbséggel végzett az Emilia Romagna Nagydíjon, a Mercedes főnöke, Toto Wolff pedig úgy érezte, hogy ideje értékelnie az Imolában látottakat, és védelmébe venni a hétszeres brit világbajnokot.

Toto Wolff úgy véli, hogy George Russell és Lewis Hamilton teljesítménye is „meghaladja" a Mercedes problémás autóját ebben a szezonban, annak ellenére, hogy Imolában szignifikáns különbség volt a két versenyző elért eredményében, a csapatfőnök ezt a körülményeknek tudja be.
Russell az egész Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjén maga mögé utasította Hamiltont, előrébb végzett a kvalifikációban, a sprintfutamon és a vasárnapi versenyen is.
Russell nyolc autónyi előnyt épített ki Hamiltonnal szemben még nedves körülmények között. A fiatal brit jól menedzselte az autót vizes, majd félig száraz pályán is, mielőtt átváltott volna a slick gumikra.
Mercedes korábbi pilótája,

Nico Rosberget azzal vádolja Wolffot, hogy „nem mondott igazat" Hamilton hétvégéjével kapcsolatban, szerinte nem kizárólag az autón múlott, a hétszeres világbajnok rossz teljesítménye. Rosberg szerint a britnek „nagy szerepe volt" az eredményben.

A DRS vonat „lehetetlenné tette" Hamilton számára az előzést
Wolff azonban nagyon szerette volna lekicsinyíteni a két pilótája közötti különbséget, és az egyetlen DRS zónára mutatott rá, amely szerinte Hamilton gyenge teljesítménye mögött áll. A DRS zóna használata csak a 63 körös futam felénél lett engedélyezve, tekintettel arra, hogy a nedves pályán veszélyes lett volna azt korábban életbe léptetni.
"Amikor kialakul egy DRS-vonat, mint amilyen a sprint versenyen is volt, egyikük sem tudott előzni" - mondta a médiának.
„Valójában szinte lehetetlen előzni, ha körbe vagy zárva autókkal, amelyek egy vonatot alkotnak a pályán.

A csapatfőnök kimelte, hogy szerinte Hamilton és Russell is megteszi a tőlük telhető maximumot:

- zárta a nyilatkozatát Wolff.
Forrás