Ricciardo: Olyan volt a miami aszfalton vezetni, mint otthon a kavicsos farmomon

Miami Nagydíj 2022
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MAY 05: Italian-Australian driver Daniel Ricciardo of McLaren is seen at the garage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 05, 2022 in Miami Gardens, Florida. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategui Trinkl / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Miami International Autodrome egyes szakaszait egy brit barkácsáruház silány minőségű parkolójához hasonlította. Daniel Ricciardo szerint viszont annyira nem volt semmi tapadás az aszfalton, hogy úgy érezte, mintha a farmjának valamelyik keveset használt külső területén vezetne. Hamiltotnon is Ricciardón kívül több versenyző is hangot adott a Hard Rock Stadion körül kialakított versenycsík borzalmas minőségének.

Daniel Ricciardo azzal viccelődött, hogy a Miami International Autodrome aszfaltcsíkja a külterületi farmján lévő kavicsos utakra emlékeztette egy olyan versenyt követően, amelyen elmondása szerint nehéz volt ütközés nélkül előzni.

Azután jelentette ezt ki, hogy Lewis Hamilton a pálya keskeny sikánját a B&Q brit barkácsbolt parkolójához hasonlította, ahol a hétszeres világbajnok gyermekkorában gyakorolta gokartkészségeit.

Ricciardo elismerte, hogy az F1-es sztárok "elkényeztetettnek" tűnhetnek, amikor arról panaszkodtak, hogy a sportág legújabb helyszíne nehéznek bizonyul, de bevallotta, hogy az aszfalt természete miatt szinte lehetetlen volt az előzés, arra kellett figyelnie, hogy a pályán tartsa az autót.
Nem volt egyedül, több pilóta is arról számolt be, hogy a versenyvonal mellett felgyülemlő gumiabroncs törmelék azt jelenti, hogy veszélybe sodorták a versenyüket azzal, hogy mellé mertek futni a kijelölt ívnek azért, mert előzni próbáltak.

Ricciardo elismeri, hogy nehéz volt versenyezni Miamiban
Arra a kérdésre, hogy a felület elfogadható-e az F1 számára, Ricciardo azt mondta a média egyes képviselőinek, köztük a RacingNews365.com-nak: „Nemet akarok mondani, de nyilvánvalóan az lehet, hogy túlságosan el vagyunk kényeztetve.
„De mondjuk ahhoz, amit megszoktunk – fogalmazzunk így –, ez minden bizonnyal egy kicsit távolabbi specifikáció.

Láttam, hogy az emberek mozogni próbáltak az előttük haladó autó mögött, mint [Sebastian] Vettel. Mivel nem volt tapadás a belső oldalon, így ütközés lett a manőver vége. Ez megnehezítette azt, hogy egy tiszta versenyt futhassunk."
- panaszkodott az ausztrál a versenyt követően.
Forrás