Ricciardo válaszolt a McLarentől kapott kritikára

Miami Nagydíj 2022
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MAY 05: Italian-Australian driver Daniel Ricciardo of McLaren is seen at the garage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 05, 2022 in Miami Gardens, Florida. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategui Trinkl / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo ontja az adatokat a Spanyol Nagydíj csalódása után a McLaren számára, hogy megértsék mi volt a probléma fő oka Barcelonában. A nehéz versenyhét után a fellendülést célozza meg a wokingiak versenyzője.

Az ausztrál pilóta két hellyel kezdte a versenyt fiatalabb csapattársa, Lando Norris előtt, miután lenyűgöző szombati teljesítménnyel bejutott a legjobb 10 közé. A verseny napján azonban megfordult a szerencséje: Ricciardo a napot a 12. helyen zárta, négy hellyel Norris mögött, miközben a brit további 4 ponttal növelte előnyét (28 pontra) a csapattársával szemben.

Norris most a hetedik az F1-es tabellán, csak a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari pilótái előzik meg őt, míg Ricciardo csak a 11. helyet foglalja el.

Monacói feltámadásban bízik az ausztrál
A Spanyol Nagydíjat követő őszintén megnyílt a McLaren főnöke, Zak Brown nyilvánosan elismerte, hogy amióta 2021-ben csatlakozott a csapatához, Ricciardo nem érte el azt, amit ő vagy a csapat várt tőle. Brown hozzáteszi, hogy reméli,

"bármi legyen is az ami jelenleg nem működik jól, az rövidesen átkattan".

Ricciardo számára az lesz a cél a Monacói Nagydíjon, hogy újra felfedezze rég elvesztett formáját.

- mondta Ricciardo.

Ricciardo Spanyolország óta az adatokat bújja
A spanyolországi csalódás óta és Brown nyilvános értékelését követően Ricciardo azt mondja, hogy keresi a válaszokat, miközben megpróbálja csökkenteni a különbséget csapattársa mögött.

Ricciardo küzdelme Lando Norrison túl a McLaren fiataljaival is zajlik a színfalak mögött.

Pato O'Warddal és Colton Hertával, az IndyCarban. Herta legutóbb Indianapolisban (utcai pályán) nyert, míg O'Ward egy versennyel azelőtt, Alabamában győzött. O'Ward a vasárnapi Indy500-on a legjobb 10-ben indul, Brown pedig valószínűleg szorosan figyelemmel követi a fiatal tehetségek teljestményét a McLaren színeiben.

– folytatta Ricciardo.

- zárta keserédesen a mondandóját az ausztrál, aki alatt rezeghet a léc, ha továbbra se hozza a tőle elvárt teljesítményt a Zak Brown által irányított McLaren színeiben.
Forrás