Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elárulta, a Ferrari egykörös tempója nem tűnik rossznak a Spanyol Nagydíj pénteki napja alapján, ám egyéb területeken dolgozniuk kell. Carlos Sainznak a második szabadedzésen nehezebb dolga volt, de biztos benne, hogy rátalálnak a helyes útra.

Jól kezdte a Spanyol Nagydíj hétvégéjét a Ferrari, hiszen mindkét pénteki szabadedzésen Charles Leclerc végzett az élen, ráadásul az első gyakorláson Carlos Sainz közvetlenül mögötte végzett. A maranellóiak pilótái azonban az eredmények ellenére nem bízzák el magukat.

Leclerc szerint bizonyos területeken javulniuk kell Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

A monacói pilóta mindkét alkalommal 336 ezreddel bizonyult gyorsabbnak legfőbb riválisánál, Max Verstappennél, vagyis ez alapján optimista lehet. Ám a versenyszimulációk során már a C2-eseken futott kilencedik körében közölte a csapattal, hogy a gumik darabjaira esnek szét, ami nem sok jóval kecsegtet a futamra nézve.

Az egykörös tempónk nem tűnik rossznak, de van még min dolgoznunk, különösen a versenytempónkat és a gumikezelésünket illetően

nyilatkozta a világbajnokság éllovasa. – A lágy keverékeken teljesített etapjaimat jobbnak éreztem, mint amiket a közepeseken autóztam. Este elemezni fogjuk a legfrissebb adatainkat, hogy kiderítsük, hol tudunk javítani ezen a pályán, mivel a körülmények teljesen mások ahhoz képest, amikor legutóbb itt voltunk a téli tesztek során.”

Sainz az első tréningen alig maradt el csapattársától, ám a másodikon már kevésbé találta a ritmust, és a két Mercedes bejött közéjük. A 27 éves versenyző elmondta, késő délutánra módosítottak a beállításokon, ám ez nem hozott javulást, ennek ellenére optimistán várja a következő két napot.

A pozitív első szabadedzéshez képest a második gyakorlás egy kicsit trükkös volt, mivel a változtatásokat követően némileg küszködtünk a gumikkal és az egyensúllyal

– értékelt. – Ezt meg kell vizsgálnunk, és meg kell találnunk a megfelelő beállításokat holnapra, de rengeteg adattal rendelkezünk, és biztos vagyok benne, hogy találunk egy kellemesebb beállítást. Úgy tűnik, hogy a hőség miatt nagy a gumikopás [mértéke], ami a futamon döntő lehet, úgyhogy ezen is rajta tartjuk a szemünket.”

Sainzot motiválja a hazai közönség Forrás: Pirelli

Sainz hazai pályán szerepel ezen a hétvégén, ráadásul az előző két alkalommal ellentétben ezúttal a nézők is kilátogathattak, jelentős támogatást biztosítva neki, illetve Fernando Alonsónak. „Lenyűgözött, hogy milyen sok szurkoló volt ma a lelátókon – lelkendezett. – Fantasztikus látni, hogy ennyien szorítanak nekünk, és a jó hangulat hatalmas motivációt jelent.”