Ferrari: A Mercedes még csak a tavalyi szintünknél tart

Forma-1, George Russell, Mercedes, Sergio Pérez, Red Bull, Spanyol Nagydíj 2022, futam
George Russell's Mercedes during the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Circuit de Barcelona Catalunya, in Barcelona, on 22th May 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába lépett előre sokat a Mercedes az előző versenyen, az olaszok csapatfőnöke szerint riválisuk lemaradása még mindig jelentős, és még csak körülbelül ott járnak, ahol egy éve ők maguk. Toto Wolff nem készül optimistán Monacóra.

A Mercedes a korábban mutatott formájához képest jelentősen javult az előző versenyhétvégén, kérdés nélkül visszaszerezték a harmadik helyet a csapatok erősorrendjében. Kicsit rángatták az oroszlánok bajszát, George Russell keményen harcolt Max Verstappennel, de az egész futamon át még képtelenek voltak tartani az iramot a Ferrarival és a Red Bull-lal.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is erre mutatott rá a Sky Sportsnak nyilatkozva, amikor vetélytársuk teljesítményét értékelte. „Gratulálok nekik, amiért összeszedték magukat és javítottak az autójukon – mondta. – Az időmérőn hét tizedmásodperc volt a hátrányuk, pedig ez egy rövid pálya.”

Russell védekezik Pérez ellen a Spanyol Nagydíjon Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Vasárnap nagyjából 30 másodperccel kaptak ki a Red Bulltól, Charles-tól körülbelül 40 másodpercet kaptak volna.

„Egy 66 körös futamon ez a lemaradás körönként hét tizedet jelent, ami jelentős. Tavaly a Ferrari is itt tartott.”

Ami a hátrány mértékét illeti, a Mercedes arányaiban nem Spanyolországban, hanem a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon volt legközelebb a pole pozíciós eredményhez.

Toto Wolff a Monacói Nagydíjra készülve óvatosan fogalmazott, azt mondta az utcai pályáról, hogy „régóta nem a legkedveltebb helyszínünk, és a lassú kanyarok nem számítanak az erősségünknek."

A Mercedes javult, de még jelentős a hátránya a Ferraritól és a Red Bulltól Forrás: Mercedes-Benz AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

Az istálló főstratégája, James Vowles a Youtube-csatornájukon közzétett videóban szintén arról beszélt, hogy mértékkel szabad csak bizakodniuk, mivel például az autó pattogásának enyhülését sem vehetik készpénznek.

„Óvatosan kell meghatároznunk az elvárásainkat. Ez a pálya [a barcelonai] hosszú ideje kedvez az autónknak Szerintem hiba lenne azt állítani, hogy eltűnt a delfinezés – közölte.

Annyit mondhatok, hogy határozottan előre léptünk az autó megértésével.

„Erre építhetünk, ami az első öt versenyen hiányzott."