Räikkönen meglepő helyen tér vissza az F1 közegébe

Forma-1, Kimi Räikkönen
Kimi Raikkonen in action during the twenty-sixth Partita del Cuore charity football game at Juventus Stadium on may 30, 2017 in Turin, Italy. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto) (Photo by Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Igen erős felhozatala lesz a Monacói Nagydíj előtti jótékonysági focimeccsnek. Lewis Hamilton kivételével az idei mezőny összes nagyágyúja pályára lép, több, már nem aktív klasszissal együtt.

Kimi Räikkönen tavaly visszavonult a Forma-1-től, és azóta, ahogy megszoktuk tőle, kevés jelet adott magáról a nyilvánosságban. Jövő kedden azonban feltűnik a közönség előtt, ráadásul nem is akárhol: a Monacói Nagydíj előtti jótékonysági focigálán, amelyen gyerekek javára gyűjtenek.

Pedig a 2007-es világbajnok nem áll kijfezetten nagy műkedvelő hírében,

legalábbis mások neve biztos előbb jutna eszünkbe az előző évek mezőnyéből, ha fociőrület és labdazsonglőrködés a téma.

A mérkőzésen nem kevesebb, mint 14 pilóta képviseli az idei F1-es mezőnyt (egyszerűbb, ha a kimaradók névsorát közöljük: Lewis Hamilton, Lando Norris, Alexander Albon, Cunoda Juki, Nicholas Latifi, Csou Kuan-jü), plusz a tartalékosként Sebastian Vettel helyére beugró Nico Hülkenberg is ide sorolható. Ők Räikkönennel, Mika Häkkinennel és néhány másik, már nem aktív klasszissal kiegészülve alkotják az "F1 pilóták" csapatát, ellenfelük a "Csillagok csapata" lesz.

Räikkönen 2017-ben egy jótékonysági focimeccsen Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Utóbbiban visszavonult labdarúgók és egyéb sportágak képviselői mellett szintén helyet kaptak korábbi F1-es versenyzők Nico Rosberg, Danyiil Kvjat és Jérome D'Ambrosio személyében.

A monacói jótékonysági focimeccsnek nagy hagyománya van, de a koronavírus-járvány miatt az előző két esztendőben nem rendezték meg.