Vágólapra másolva!
Nem csitul a felhajtás a pilóták ékszer- és alsónemű viselésére vonatkozó szabályzásáról, Miamiban a négyszeres világbajnok Vettel is cirkuszolt. 

Az idén kapott nagy figyelmet a már 2005 óta érvényben lévő szabályozás a versenyzők ékszerviselésének tiltásáról és a tűzálló alsónemű viselésének kötelezettségéről. Miután az egyik nagydíj előtt emlékeztetőt küldött erről a csapatoknak a versenyigazgató, a mezőnyből többen humorral, iróniával reagáltak a kevésbé meghatározónak látszó témára.

Niels Wittich versenyigazgató

a hétvégi Miami Nagydíjon kiemelten kívánja ellenőrizni az ide vonatkozó előírások betartását,

ami miatt Lewis Hamilton a hivatalos sajtótájékoztatón egy rakás ékszerrel jelent meg, és újfent hisztériázott a az FIA tűzálló biztonsági előírásai kapcsán. Neki azt az engedményt adták, hogy ha a fülbevalóitól megszabadul, akkor az orrgyűrűjére kétfutamos haladékot kap, tehát ha csak ez az ékszer marad rajta, akkor engedik elindulni Miamiban és majd Barcelonában is.

Ezúttal egy másik világbajnok, Sebastian Vettel is cirkuszolt a szabályozás egyik másik része miatt, vagyis, hogy a csapatoknak nyilatkozniuk kell róla, hogy a pilóták alsóneműje megfelel az FIA tűzálló biztonsági előírásainak.

Vettel a Motorsport.com kérdésére azt válaszolta, nem tiltakozásként jelent meg így a paddockban egy időre. „Nem érdekel, egyszerűen csak vicces, hogy folyton erről a témáról beszélünk." Elsütött egy szóviccet is a mistake (hiba) és az alsógatyához kapcsolódva a piss (vizelet) szavakkal, piss-take-nek nevezve a megnyilvánulását.

Bár valóban sokadlagos jelentőségűnek tűnik a téma, a biztonsági követelményekre mindig nagy figyelmet fordít az FIA. Annak idején például Romain Grosjean kampányolt az egyik leghevesebben a fejvédő keret, azaz a glória ellen, az életét aztán pont az mentette meg a 2020-as Bahreini Nagydíjon.