Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint negatív tesztet adott, így elméletileg versenyigazgatóként ott lehet a Miami Nagydíjon Niels Wittich. A német szakembernek a hét eleji pozitív koronavírustesztet követően volt kérdéses a részvétele a jövő hétvégi futamon.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hét elején a Forma-1 mindkét jelenlegi versenyigazgatója pozitív koronavírustesztet produkált. Niels Wittich és Eduardo Freitas azok után vették át az előkelő pozíciót, hogy a tavalyi szezonzárón hozott intézkedései miatt eltávolították onnan Michael Masit az év elején.

Egyelőre minden 2022-es futamon Wittich végezte el a munkát, azonban a német szakember a portugál kollégájához hasonlóan az Emilia Romagna Nagydíjat követően pozitív mintát adott.

A látványtervhez hasonló képeket láthatunk majd jövő hétvégén, várhatóan Niels Wittich irányítása alatt Forrás: F1Mia.com

Ezek után arra lehetett számítani, hogy Miamiban beugróst kell keresnie az FIA-nak, hiszen az Egyesült Államok továbbra is kötelezően negatív COVID19-tesztet ír elő a beutazóknak. Sajtóhírek szerint a Forma-E versenyigazgatója, Scot Elkins, a Wittich és Freitas tanácsadójaként dolgozó Herbie Blash, vagy az elmúlt években a versenyirányítási rendszer működtetéséért felelős Colin Haywood lehetett volna a helyettesítő személy a Miami Nagydíjon, a The Race információi szerint viszont

Wittich a minap már negatív tesztet produkált, így nincs akadálya, hogy jövő héten is ő legyen a posztján.

Így az eredeti terveknek megfelelően folytatódhat versenyigazgatói szempontból a szezon, hiszen aszerint is a német került volna a pozícióba Miamiban, Freitas ugyanis a World Endurance Championship belgiumi állomására van beosztva – hogy ő is teljesíteni tudja-e a feladatát, egyelőre kérdéses. Wittich segítője az ötödik Forma-1-es hétvégén, a debütáló Miami Nagydíjon szintén az előzetes elképzelésnek megfelelően Haywood lesz.