Vágólapra másolva!
Az Aston Martin versenyzője sajnálja, hogy csapata vitás ügybe keveredett, szerinte a reakciók nem tisztességesek csapatával szemben. Az érintett mérnököt, Dan Fallows-t is védelmébe vette, valamint hangsúlyozta, hogy a tervezési folyamatot ők maguk végezték, nem loptak hozzá adatokat.

Az Aston Martin Spanyol Nagydíjon bemutatott új autója nagy vihart kavart, mert az oldalszekrény kialakítása nagyon hasonlít a Red Bulléhoz. Ez önmagában nem lenne gyanús, az viszont igen, hogy pont onnan szerződtették új vezető aerodinamikai szakemberüket, Dan Fallows-t, és többen azzal vádolták őket – a Red Bullt is ide sorolva –, hogy szabálytalanul, bizalmas adatok megszerzésével másolták le a megoldást.

Az energiaitalos istálló belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a szellemi tulajdonukat jogtalanul elvitte-e valaki, mindenesetre az FIA az előzetes vizsgálatok során mindent rendben talált. Az Aston Martin pilótája, Sebastian Vettel kifejezte nemtetszését a vádak kapcsán.

Vettel tiszteletet kér az Aston Martin felé Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

„Azt gondolom, ez nem volt igazságos. Egyrészt a csapat erőfeszítése, másrészt Dan Fallows miatt sem. Nem tisztességes néhány dolog, ami elhangzott. Ő nagyon jó szakember, jól ismerem a Red Bullnál töltött időszakomból. Jó volna, ha néhányan elnézést kérnének, de nem fognak" – idézte az Autosport.

Az Aston Martin saját bevallása szerint kétféle irányt vizsgált az új autó tervezésénél, és már tavaly ősszel látták, hogy az elsőre kitalált megoldás nem lesz elég jó, ezért a második (jelenleg látott) változat kifejlesztésére összpontosítottak.

– jelentette ki Vettel. – Az autónk néhány része hasonlít a Red Bulléhoz, de a tervezést mi magunk végeztük, és szerintem elképesztő munkát végzett a csapat, hogy Barcelonára elkészültünk a frissítéssel."

Az újítások azonban az első versenyen nem hoztak jelentős áttörést, Vettel és Lance Stroll sem szerzett pontot.