Vágólapra másolva!
Mandulagyulladással diagnosztizálták a Spanyol Nagydíjat követően a McLaren brit pilótáját, aki betegsége ellenére a 8. helyen tudta befejezni a versenyt. Az egész hétvégén szenvedő Norris elmondása szerint a valaha volt egyik legnehezebb futamán van túl.

A huszonkét éves pilóta már az időmérőt követően is rosszullétre panaszkodott, ráadásul a szerencsével is hadilábon állt a hétvégén. A második szabadedzésen megsérült az autója egy versenyszimulációs kör alatt, így javításra volt szükség az MCL36-on, a kvalifikáción pedig a versenybírók törölték a Q2-ben futott legjobb eredményét, így csak a 11. helyről kezdhette a futamot.

Norris hősiesen birkózta le a betegségét és a hőséget, és értékes pontokat szerzett a McLarennek Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Mindezek ellenére vasárnap remekül teljesített, a többséghez hasonlóan háromkiállásos taktikával a nyolcadik helyre tudott előrelépni a hőségben, így megmentette a wokingiak előzetesen ígéretesebbnek tűnő hétvégéjét.

Norris már a futamot megelőző himnuszok alatt sem volt együtt pilótatársaival, és a versenyt követően is a média helyett azonnal a McLaren orvosai felé vette az irányt,

így a szokottnál később adta a kötelező interjúkat.

„Nehéz nap volt a mai, szörnyen éreztem magam a futam előtt.

mondta a brit kimerülten. – Hátrányban voltam egész hétvégén, hiszen az energiám nagy részét a betegségre fordítottam. Sok mérnöki megbeszélést is kellett hagynom, ami veszélyeztette a hétvégémet, hiszen határozottan nem voltam megfelelően felkészülve a nagydíjra. Ezt figyelembe véve igazán örülök, hogy pontokat tudtam szerezni a csapatnak."

Mivel

a Monacói Nagydíj hétvégéje a hagyományoknak megfelelően csütörtökön kezdődik, így a szokásosnál kevesebb napja van Norrisnak arra, hogy felépüljön.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl elmondta, hogy pilótája az orvosuk engedélyének köszönhetően indulhatott el egyáltalán a spanyolországi futamon, és reméli, a brit egészségesen és kipihenten fog megérkezni a hercegségbe.

Nagyon nagy kihívást jelentő délutánja volt, pláne ilyen melegben. Eléggé padlón volt a verseny végén, és az követően is, hálásak lehetünk a nagyszerű orvosi stábnak – nyilatkozta a német szakember. – A cél tiszta, gondoskodnunk kell a pihenéséről a következő napokban, mielőtt újra nekivágunk Monacónak."