A Red Bull csapatfőnöke elmondta, miért vették el Pérez győzelmi esélyét

Forma-1, Max Verstappen, Sergio Pérez, Spanyol Nagydíj 2022, szombat
BARCELONA, SPAIN - MAY 21: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talk to the crowd on the fan stage prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 21, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az eltérő stratégiát teljesítő pilótái között nem akarta elvállalni a kockázatot a hőségben, ezért kellett csapattársa elengedésére utasítani a mexikóit. A táv rémes első felét követően parádésan zárta a Spanyol Nagydíjat a Red Bull, a kezdeti nehézségek előtt azonban egyelőre értetlenül áll a futamgyőztes Max Verstappen is.

Kalandos körülmények után zsebelte be a maximális, negyvennégy pontot a Red Bull a Spanyol Nagydíjon. Sokáig úgy nézett ki, hogy Sergio Pérez megszerezheti első idei futamgyőzelmét, ám

a hajrához közeledve egyértelműnek tűnt, hogy a csapat inkább Max Verstappen kedvére tesz, amit végül rádión keresztül meg is erősítettek Pérez értetlensége ellenére.

A futam után a csapatfőnök, Christian Horner indokolta meg a döntésük hátterét.

Bár sokáig nem így nézett ki, végül Verstappen, Pérez sorrendben ért célba a két Red Bull Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

„A futamot két külön részre lehet osztani. Az első felében semmi nem akart működni, be voltunk ragadva George [Russell] mögé. Úgy éreztük, a legjobb, ha rákényszerítjük háromkiállásos taktikára, és mint kiderült, valóban ez volt a legjobb stratégia. Az elején ugyanis remek tempót diktált, sajnálom, hogy a végére visszább esett, mert érdekes csata lehetett volna belőle – mondta el a Sky Sportsnak Horner, majd rátért a cspatutasítás miértjére. –

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a futamgyőzelmével a világbajnoki pontversenyben is már éllovas Max Verstappen egyetértett csapatfőnökével abban, hogy a táv első fele rettenetesen frusztráló volt számukra, pláne a kicsúszása és a DRS működési hibái miatt, amelyeket értetlenül fogadott.

„Ugyanott fékeztem, mint korábban, így váratlanul ért, hogy egyszer csak megindult az autó – mondta el a 9. körben történt incidenséről a címvédő. – A csapattól tudtam meg, hogy az erős hátszél lehetett az oka.

George sem tette könnyűvé a dolgokat, remekül védekezett, fordított esetben én is így tettem volna. Nagyon pozitívan, vb-éllovasként zárja végül a csapat a hétvégét, és érkezünk meg Monacóba, de nagyon oda kell figyelni ezekre a megbízhatósági problémákra."