Vágólapra másolva!
A Mercedes komoly fejlesztésekkel érkezik Miamiba, de Toto Wolff szerint inkább a szezon későbbi részében lehet ennek jelentősége. A legfontosabb szempontjuk a óriási várakozásokkal teli hétvégi nagydíjra, hogy igazolják a szimulátorban elért eredményeiket a valóságban is.

A vártnál nehezebb, négy futamon mindössze két dobogós helyezést hozó szezonkezdet után tovább harcol a nyolcszoros konstruktőri címvédő Mercedes. Az elsősorban Lewis Hamilton számára balul sikerült imolai hétvége egyetlen pozitívumát George Russell vasárnapi negyedik helye jelentette a csapatnak, a brackley-iek Miamiban ennél mindenképpen jobb szereplésben reménykednek.

Toto Wolff csapatfőnök elárulta, hogy nem lesz hiány fejlesztésekben, az elsődleges céljuk a hétvégén pedig a kísérletezés az új csomaggal, ami remélhetőleg csökkenti a delfinezés negatív hatását is.

Toto Wolff bizalma továbbra is rendületlenül jelen van a csapatában, amely Miamiba számos újdonsággal érkezik Forrás: Mercedes AMG

„Mióta eljöttünk Olaszországból, a lehető legtöbb leckét megtanultuk abból a hétvégéből, ezzel párhuzamosan pedig folytatódott a tanulás a szélcsatornákban és a szimulátorokban – mondta az osztrák szakember. –

Mindkét pilóta a szimulátorban töltötte a Miami előtti időszakot, a gyárakban pedig frissítések készültek a következő versenyekre."

Ahogy azt a Mercedes pályamenti mérnöki igazgatója, Andrew Shovlin már múlt héten kecsegtette, az Ezüstnyilak tehát újabb fejlesztésekkel érkezik az Egyesült Államokba. Wolffban a csapat munkáját dicsérve egy mondás is megfogalmazódott.

A csapatfőnök kitért az első ízben megrendezett Miami Nagydíjjal kapcsolatos várakozásaira is.
„Miami egy izgalmas új kihívás, egy lépés az ismeretlenbe. A pálya megterhelőnek tűnik az alacsony és a nagy sebességű kanyarok váltakozásával – összegezte Wolff. – A sportág látványos bemutatója lesz ez az egyre növekvő amerikai rajongótáborunk számára. Egy fantasztikus eseményre készülünk, alig várom, hogy lássam, mi sül ki belőle!"