Vörös hajjal sokkolt az F1-es pilóta, ez az oka

Forma-1, Alexander Albon
William's Thai driver Alexander Albon leaves after the third practice and qualifying at the Miami International Autodrome for the Miami Formula One Grand Prix, in Miami Gardens, Florida, on May 7, 2022. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy jótékonysági kezdeményezés miatt festette be a haját a Williams versenyzője, Alexander Albon, aki már babonás is ezzel kapcsolatban.

A Williams számára a pontszerzés örömünneppé vált az elmúlt években, és Alexander Albon révén az előző három futamból kettő is ilyen eredményt hozott nekik. A thai-brit pilóta nem csak kiváló teljesítményével, hanem megjelenésével is meglepetést keltett: vörös hajjal versenyzett Miamiban, ami szokatlan a külsőségekre igencsak ügyelő F1 világában, Lewis Hamiltonon kívül nem gyakran látni ilyen extrém megoldásokat.

Alexander Albon a Miami Nagydíjon Forrás: AFP/Chandan Khanna

– mondta viccelődve a Sky Sportsnak a leintés után. – A hétvége előtt megbeszéltük, hogy ha pontot szerzek, az egész csapat vörösre festi a haját. Miután beléptem a mérnökökhöz [a verseny után] mindenki visszakozott. Azt mondták, ez az ígéret a dobogóra vonatkozott, mire közöltem, hogy nem."

Hogy végül eleget tesznek a szavuknak a Williams stábjában, a jövő zenéje, de Albon talán végleg megtartja ezt a hajszínt. Ausztráliában ugyanis már szintén vörös árnyalatú hajjal bukkant fel, ahol pontot szerzett, majd Imolára az kifakult, ott viszont nem jött össze neki ilyen dicsőség, ezért babonából visszatért a festéshez.

És hogy honnan ered az egész? Thaiföldön egy jótékonysági kezdeményezés keretében nemrég meglátogatott egy 2500 gyereknek otthont adó árvaházat, és az ottani lurkók közül két Liverpool-szurkoló megkérte, hogy fesse be a haját vörösre.

Albon látogatása az árvaházban itt tekinthető meg: