Zseniálisan eredeti a sisakfestése a McLaren pilótájának

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Lando Norris
Fans take selfies with McLaren's British driver Lando Norris at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 8, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Paul CROCK / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Kosárlabda-mintás sisakkal jelentkezett Lando Norris a Miami Nagydíjra, ezzel valószínűleg rögtön be is zsebelné az év legjobb sisakfestésének járó elismerést, ha létezne ilyen díj.

A Forma-1-es pilóták előszeretettel jelentkeznek egyedi sisakfestéssel a számukra kedves versenyekre, vagy épp csak kedvtelésből variálják a dizájnt. Ebben Lando Norris az egyik legaktívabb, ám az első Miami Nagydíjra ő is olyan műalkotást hozott össze, ami párját ritkítja: a bukóját kosárlabda-mintázatúra pingáltatta.

Ilyen eredeti ötletet ritkán látni ezen a fronton,

valószínűleg azonnal bezsebelné (a nem létező) "Év legjobb sisakfestése" díjat. Az F1 közösségi médiája kitért Csou Kuan-jü színes és Fernando Alonso pálmafás sisakjára is az összeállításában, de egyértelmű, hogy Norrisé viszi a prímet. Egyébként Csou dizájnjában is megjelenik a kosárlabdázás motívuma.

A Miami Nagydíj apropóján igen sok találkozót összehoztak Forma-1-es pilóták és híres amerikai sportolók között, a kosárlabdázás például Michael Jordannel került terítékre, aki Pierre Gaslyval vacsorázott.