Vágólapra másolva!
Jos Verstappen nehezményezte a versenystratégiát, ami miatt fia, Max Verstappen a harmadik helyen végzett a Monacói Nagydíjon.Míg a holland pilóta fülig érő szájjal mosolygott a Monacói Nagydíjon elért harmadik helyezése után, a versenyző apja, Jos Verstappen már korántsem volt ilyen vidám hangulatban.

Az Arrows ex-versenyzője bírálta a Red Bull versenystratégiáját Monte Carlóban, és hozzátette, hogy úgy érzi, hogy megszerezhető lett volna a győzelem a fia számára, ha más taktikát választ a Red Bull.
A Verstappen.com-on, Jos elmondta, hogy "csalódott" a versenyeredmény miatt, és azt állította, hogy a Red Bull nem segített fiánaj a győzelemre való törekvésben.
A Monacói Nagydíjat ehelyett Verstappen csapattársa, Sergio Perez nyerte meg, aki a rajtrács harmadik helyéről az első helyre mászott fel, köszönhetően a Red Bull jól kivitelezett tervének.

„A Red Bull jó eredményt ért el, ugyanakkor keveset tett azért, hogy Maxot az élre segítse"

– érvelt Jos Verstappen.

Verstappen édesapja (a háttérben) minden versenyre elkíséri fiát, és igyekszik az összes létező támogatást megadni neki, ami ahhoz kell, hogy egy sikeres F1-es pilóta legyen Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Jos Verstappen: 10 pontot dobott el a Red Bull
Az idősebb Verstappen hozzátette, örül, hogy Perez megnyerte a szezon első Grand Pix-győzelmét Monacóban. Úgy véli azonban, hogy a mexikói csak azért tudta ezt megtenni, mert csapata korán kihívta a boxba. Jos szerint keresztezték volna egymás útját a fiával, ha nem végzik el ezt a korai kerékcserét a mexikói autóját.

"Perez a korai boxkiállás miatt nyerte meg a versenyt"

- mondta Max Verstappen édesapja.
„A csapat ezt talán hazárdjátéknak gondolta, de például [Pierre] Gaslyval már látták, hogy a közepes esőgumi volt a legjobb választás, amit Max is megkaphatott volna.

Forrás