Vágólapra másolva!
Lewis Hamiltonék szüntelen panaszkodása a pattogásra olyan eredményre vezetett, amiből ők jöhetnek ki a legrosszabbul, legalábbis a Sky Sports egyik szakértője, Ted Kravitz szerint. George Russell sem biztos abban, hogy az FIA döntéséből jól jön ki a csapata, de örül, hogy történt előrelépés az ügyben.

Nincsen egyetértés a Forma-1 világában a tegnap hozott döntéssel kapcsolatban, miszerint amennyiben túlzott mértékű vibrációt (amit a harmadik montreali szabadedzéstől kezdve mér) állapít meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA),

a Kanadai Nagydíjtól kötelezheti a csapatokat az autó hasmagasságának megemelésére, és ha túlságosan veszélyesnek minősítik, akár ki is zárhatják az érintetteket.

Max Verstappent például elkeseríti, hogy a Mercedes szenvedése miatt szezon közben hoztak ilyen szabályt, Pierre Gasly ugyanakkor örül, hogy meghallotta az FIA a csapatok panaszait. A Sky Sportsnak dolgozó Ted Kravitz szerint éppen a Mercedes járhat a legrosszabbul a döntés következtében, hiszen őket érintette leginkább a jelenség, így ha nem találnak ki gyorsan valamit, a hasmagasság megemelése miatt tovább veszíthetnek a tempójukból.
„Amit a Mercedes hallani szeretett volna az FIA-tól, az valamilyen szabály arra vonatkozóan, hogy mindenki emelje fel az autóját, és a versenyzőknek ne fájjon a hátuk. Ehelyett

– fogalmazott Kravitz. – Ez tehát a Mercedes ellen dolgozik, és igencsak negatív hatással lehet Lewis Hamilton szezonjára."

A csapat másik pilótája, George Russell is úgy gondolja, hogy semmiképp nem ők erőszakolták ki ezt a szabályt az FIA-tól, és nagyon bizonytalan, hogy mennyire fog kedvezni nekik.

mondta Russell. – Persze minden pilóta változásban reménykedett, mert az, hogy ennyire közel vagyunk a talajhoz, és pláne amin a múlt hétvégén keresztülmentünk, egyszerűen nem volt fenntartható. Szerintem ígéretes, hogy máris lépéseket tettek ez ügyben, és nem kellett hetekig, hónapokig egy politikai döntésre várni. Ha a biztonságról van szó, a dolgokat mindig a lehető leghamarabb kell megoldani, szóval nem lep meg, hogy ilyen gyorsan döntést hoztak. Úgy gondolom, hogy ez mindenkinek jó."