Vágólapra másolva!
Szerinte a Ferrari és a Red Bull annyival gyorsabb, hogy a hátrébbról induló autói ellen sincs esélye, és az 5. hely megszerzését már győzlemeként élné meg Kanadában.

Fernando Alonso bravúrral megszerezte a második rajthelyet a Kanadai Nagydíjra az esős időmérőn, de a versenyre száraz időt várnak, és az Alpine legjobb esetben is csak a mezőny harmadik legerősebb autójának számít, így a spanyolnak nehéz lesz ebben a pozícióban maradnia és dobogóra állnia.

Ő maga nem is táplál vérmes reményeket ezzel kapcsolatban. „Azt hiszem, reálisan az első ötbe kerülésért harcolunk. Nagyon jó helyről indulunk, de tisztában vagyunk a korlátainkkal és láthattuk sok futamon, hogy a Ferrari és a Red Bull olyankor is messze előttünk végez, amikor az utolsó helyről indul vagy defektet szenvednek az első körben" – mondta az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

Alonso a kanadai időmérő után Forrás: AFP/Jim Watson

Ebben a küzdelemben Lewis Hamilton lehet a legfőbb ellenfele, aki a 4. helyről indul a Mercedesszel. Ami a Red Bullt és a Ferrarit illeti, Max Verstappen az 1., Carlos Sainz a 3. kockából rajtol. Sergio Pérez és Charles Leclerc csak a mezőny második felébe kvalifikálta magát különböző okokból, de ezek szerint Alonso arra számít, hogy ők így is előre verekedik magukat.

A kétszeres világbajnok utoljára tíz éve indult az első rajtsorból, dobogóra pedig tavaly állt a Katari Nagydíjon.