Versenyeztek a pilóták, ki ismeri fel jobban a pályákat egy kis részlete alapján

Forma-1, Will Buxton, pálya, rajz, terv
https://www.formula1.com/en/latest/article.is-this-the-ultimate-grand-prix-track-will-buxton-builds-his-perfect-2020-f1.e5kjMWOWIRg7rLXskUyp8.html
Vágólapra másolva!
Azt gondolhatnánk, hogy a pilótáknak nemcsak az autóversenyzés van a vérükben, hanem a pályákat is fejből ismerik ahhoz, hogy minden kanyart tökéletesen tudjanak bevenni. A Forma-1 legutóbbi kvízéből kiderül, hogy nem mindenki ismeri fel, melyik első kanyar melyik pályához tartozik – érdekes megállapításokból és humoros jelenetekből viszont nem volt hiány.

Idén is játékos kvízekkel kapcsolódhatnak ki a Forma-1-es versenyzők. A Grill The Grid három héttel ezelőtti első fordulójában egymás magasságát, pontosabban annak mezőnyön belüli helyét kellett kitalálnia a versenyzőknek – akkor az Alpine és a Ferrari két pilótája volt a legügyesebb.

Az Aston Martin (a verseny ötletétől vezérelve?) megterveztette pilótáival álmaik pályáját

Ezúttal a pályák, helyszínek felismerése volt az F1 által kitűzött feladat, mindössze az első kanyar rajzának és a haladási iránynak alapján – kétpercnyi gondolkodási időt kaptak.

Monzát szinte kivétel nélkül felismerték a pilóták, ahogy Austin, Melbourne, Miami és Silverstone is könnyedén ment a többségnek. Azonban

Abu-Dzabit Bakuval, Interlagost Dzsiddával, Le Castellet-t Monrteallal, Monte-Carlót Spielberggel, valamint Zandvoortot Szahírral, Spával és Mogyoróddal sokan összekeverték

– utóbbit még a tavaly a Hungaroringen (életében először) nyerő Esteban Ocon sem találta el. Az imolai egyes kanyar pedig ugyan egyenessége miatt nagyon kilóg a többi közül, mégsem jött rá a versenyzők zöme.

Kattintson az alábbi linkre az eredeti videó megtekintéséért:

A viccesen majdnem mindig „Miami"-t tippelő Fernando Alonso és a végén hasonlóan cselekvő (és a játékban címvédő) Sebastian Vettel így is elkerülte az utolsó helyet, ami Valtteri Bottasnak jutott.

A rangsor elején Alexander Albon zárt 11 telitalálattal, azonban a gyenge három héttel ezelőtti tippelése miatt ezzel is az alsóházban ragadt az összetettben, amiben Charles Leclerc vette át a vezetést Ocontól.

Folytatás várhatóan június végén, az idénybeli harmadik Grill The Grid játékkal.