Vágólapra másolva!
Az egykor szintén az F1-ben versenyző John Watson együttérez Lewis Hamiltonnal az autó pattogása okozta fájdalom miatt, ugyanakkor szerinte a hétszeres világbajnoknak változtatnia kellene a hozzáállásán. A Mercedes pilótája szerint nála jobban érezhető volt a jelenség, mint csapattársánál, aminek megvan az oka.

Az Azeri Nagydíjon ismét előjött az autók pattogása, és többen is fájdalmakra panaszkodtak. Közülük is kitűnt Lewis Hamilton, aki láthatóan nehezen szállt ki az autójából a leintés után, és rövid időre az is felmerült, hogy kihagyja a soron következő montréali futamot.

Hamilton nehezen szállt ki az autóból a leintés után Forrás: Mercedes-Benz AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

A hétszeres világbajnok a mezőny második legidősebb tagja, a pattogás pedig talán az összes csapat közül a Mercedesnél jön elő a legjobban. Könnyen lehet, hogy ez a két tény játszik szerepet abban, hogy a brit pilóta látszólag jobban szenved a többieknél. Honfitársa, az 1973 és 1983 között, valamint 1985-ben a Forma-1-ben versenyző John Watson együttérez Hamiltonnal, ugyanakkor figyelmeztette is őt.

Lewisnak vigyáznia kell, hogy ne viselkedjen úgy, mint egy pantomim

– nyilatkozta az ötszörös futamgyőztes aDaily Mailnek. –Ezt az autót nagyon nehéz vezetni, és 37 évesen a csontok már nem annyira bocsátják meg a kényelmetlenséget vezetés közben.”

Bár Hamilton csapattársának, George Russellnek szintén nem esett jól a bakui futam, őt a jelek szerint kevésbé viselte meg a rázkódás. Az ifjabbik brit versenyző ráadásul pontok terén is sokkal jobban áll minden idők legsikeresebb F1-es pilótájánál, ezért Watson úgy véli, utóbbinak változtatnia kellene a hozzáállásán.

Ez egy teljesen új világ Lewis számára – jelentette ki. – Volt vagy hét éve, amikor a Mercedes dominált [a tavalyi évet is beleszámítva nyolc – a szerk.], és ez talán olyan, mint egy hét éve tartó viszketés. George elég frissnek tűnt utána, és a harmadik helyen végzett Lewis negyedik pozíciójával szemben. Lewisnak talán újra kell kalibrálnia magát, és

a levegőben kevesebb, az edzőteremben pedig több időt kellene töltenie.”

Lehetséges, hogy Watsonnak valamilyen szinten igaza van, azonban a 76 éves exversenyző kijelentését valamelyest érdemes árnyalni. Hamilton ugyanis elárulta, nála sokkal jobban előjött a pattogás, mint Russellnél, és ennek meg is van az oka.

Hamilton szerint az ő autója jobban pattogott, mint Russellé Forrás: AFP/Ozan Kose

„Ez volt a legfájdalmasabb és a legkeményebb futam, amit valaha átéltem – fogalmazott egy sajtóbeszélgetésen. – George esetében nem volt akkora a pattogás, mint nálam, neki sokkal kisebb mértékű volt. Az én autómon egy kísérleti alkatrész és egy másik felfüggesztés volt. Végül ez bizonyult a rossznak.”