Vágólapra másolva!
Honfitársa felfedte, hogy Max Verstappen mit írt neki a tavalyi Brit Nagydíjat alatt, miután a Lewis Hamiltonnal történt ütközés következtében a falnak csapódott. A holland pilóta úgy vélekedett, hogy riválisa nem tudja kezelni a nyomást.

Lassan egy éve történt, hogy tavaly visszafordíthatatlanul megváltozott a Max Verstappen és Lewis Hamilton közötti világbajnoki csata dinamikája. A Brit Nagydíj első körében a brit pilóta megpróbálta megelőzni ellenfelét, de a rendkívül gyors Copse-kanyarban eltalálta az autóját, aminek következtében a Red Bull belecsapódott a falba és rommá tört. A Mercedes versenyzőjét csak 10 másodperccel büntették meg, így persze nyerni tudott.

Verstappen és Hamilton tavalyi silverstone-i ütközése

Verstappen utólag - érthetően - azon volt felháborodva, hogy Hamilton és a Mercedes óriási ünneplést csapott, miközben ő a kórházban volt kivizsgáláson. Honfitársa, a WTCR-ben szereplő Tom Coronel pedig megmutatott egy üzenetet, amin a kapkodó Hamiltonon gúnyolódott.

Ez a srác nem bírja a nyomást, hahaha

– írta Verstappen WhatsAppon helyi idő szerint 16:18-kor, vagyis Hamilton erőszakos akciója után, amit az 50 éves versenyző most aDaily Express-szel osztott meg. –Ne aggódj, Tommy, idén meg fogjuk verni.”

Verstappennek egyébként 51 G-s erőhatást kellett kibírnia, és rádiózásából egyértelműen hallani lehetett, hogy borzasztóan fájt neki az ütközés.

Soha nem panaszkodott arról, hogy kilökték, soha – szögezte le. – Csak annyit mondott, hogy »Tommy, ne aggódj, majd elkapjuk«.

Miközben úton volt a kórházba közvetlenül a balesete után, nem siránkozott, hogy megsérült.”

Verstappennek végül igaza lett, hiszen év végén valóban felért a csúcsra. Coronel szerint ez az üzenetváltás is remekül demonstrálja az azóta már 24 éves versenyző remek hozzáállását.

Verstappen nem panaszkodott a fájdalomról Forrás: F1

„Csak annyit mondott, hogy »haha, a srác nem bírja a nyomást«, és »vissza fogunk vágni ebben a szezonban« – emlékezett vissza. – Ez számomra megmutatja a gondolkodásmódját, és hogy Max mennyire erős fejben.”

Verstappennek egyébként kicsit déjà vu érzése lehet a mostani silverstone-i futammal kapcsolatban. Tavaly úgy érkeztek meg a Brit Nagydíj helyszínére, hogy a Red Bull zsinórban öt futamgyőzelemnél tartott, ő pedig nagyon elhúzott Hamiltontól. A bikások most sorozatban hat diadalnál járnak, a címvédő előnye pedig közel két futamgyőzelemnyi Charles Leclerc-rel szemben. Hozzá kell tenni, hogy az előző idény a balesetig is sokkal feszültebbnek tűnt kívülről, mint a jelenlegi.