Hamilton elárulta, mikortól akar mindenképpen a győzelemért harcolni

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Spanyol Nagydíj 2022, futam
Lewis Hamilton's Mercedes during the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Circuit de Barcelona Catalunya, in Barcelona, on 22th May 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton bízik benne, hogy hazai pályáján már alkalmas lesz az autó arra, hogy harcolhasson a győzelemért. Csapattársa, George Russell a körülményeket figyelembe véve elégedett saját teljesítményével, de a legmagasabb célokért akar küzdeni.

Nem úgy alakul a 2022-es Forma-1-es idény a Mercedes számára, ahogyan azt az előző nyolc évben megszokták, amikor mindig a világbajnoki címért harcoltak, és a tavalyi egyéni pontverseny kivételével mindent meg is nyertek. Hét futam, vagyis lényegében a szezon egyharmada után ugyanis még nem nyertek futamot, és dobogóra is csak háromszor állhattak fel, mindannyiszor annak legalsó fokára.

Hamilton bízik benne, hogy hazai pályán már a legmagasabb célokért harcolhat Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A címvédő istálló tagjai ugyanakkor folyamatosan fogadkoznak, hogy előbb-utóbb javulni fognak, és a barcelonai hétvége már viszonylag biztató volt ebből a szempontból. Bár Monacóban ismét visszasüllyedtek a középmezőnybe, nem kizárt, hogy mostantól a normál pályákon már mindig ott lesznek a Red Bull és a Ferrari közelében. Lewis Hamilton pedig azt is elmondta, hogy mikorra szeretné, hogy csapata egy szintre kerüljön a jelenlegi élcsapatokkal.

nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen. – Ezért dolgozom minden nap, hogy hazai pályán harcolhassunk [a győzelemért], és a lehető legjobb versenyt nyújtsuk [a szurkolóknak].”

A Brit Nagydíjat július 3-án rendezik, vagyis a Mercedesnek egy hónapja van arra, hogy teljesítse Hamilton kívánságát. A győzelemhez vélhetően még a barcelonai teljesítmény sem elég, bár a 37 éves pilóta az első körös ütközés miatt nem mutathatta meg, hogy versenykörülmények között mire képes az éllovasokkal szemben. A hétszeres világbajnok azonban töretlenül hisz benne, hogy előbb-utóbb eljutnak a célig. „Tudom, hogy a gyárban mindenki a lehető legkeményebben dolgozik azon, hogy tovább fejlődjön az autó, és nincsenek kétségeim afelől, hogy ez sikerülni fog” – jelentette ki.

Csapattársa, George Russell egyelőre eredményesebb Hamiltonnál, erről itt írtunk bővebben. Az ifjabbik brit versenyző szerint szinte minden viadalból kihozta a maximumot, de az idény kezdete előtt egyáltalán nem erre számított.

Szerintem ha a szezon előtt azt mondják nekem, hogy hét verseny után egyetlen győzelmem sem lesz, akkor biztosan csalódott lettem volna

fogalmazott. – Ugyanakkor figyelembe véve az autó tempóját és azt, hogy csapatként hol voltunk, elégedett vagyok a teljesítményemmel. Úgy gondolom, hogy maximalizáltuk az eredményeket. Nem látok sok olyan versenyt, ahol jobb eredményeket is elérhettünk volna, de még mindenképpen [van] lehetőség a javulásra.”

Russell elégedett saját teljesítményével, de Verstappenékkel akar csatázni a vb-címért Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Russellt generációja egyik legtehetségesebb pilótájának tartják, és a Forma-1-ben eltöltött bő három éve alatt többször is bebizonyította, hogy mindez nem véletlen. Éppen ezért a legmagasabb célokért akar csatázni azokkal, akik jelenleg is ott vannak a közvetlen élmezőnyben.

Az ember folyamatosan többre törekszik, ahogyan megérti az autót és a gumikat, én pedig a bajnoki címért akarok harcolni. Olyanokkal kell megküzdenünk, mint Max [Verstappen] a Red Bullnál, valamint jelenleg Charles [Leclerc] is rendkívül jó munkát végez a Ferrarinál. Csapatként tovább kell hajtanunk, ahogyan személy szerint nekem is. Szóval lesz ez még jobb is.”