Vágólapra másolva!
Főnöke, Toto Wolff szerint lehet, hogy Lewis Hamilton kihagyja a következő futamot a hátfájása miatt, amit a Mercedes pattogása okoz. Mivel már ezen a héten folytatódik a bajnokság Kanadában, gyorsan javítani kellene a hétszeres bajnok állapotán.

Lewis Hamilton állítása szerint hatalmas fájdalmakkal küzdve ért célba a 4. helyen az Azeri Nagydíjon. Hátfájását az ezen a pályán ismét kiélesedő "delfinezés" okozta, a Mercedes autójának vibrációja a legerősebbek közé tartozott a mezőnyben.

Mivel a soron következő Kanadai Nagydíjat már a héten tartják, a pilótának jó lenne gyorsan felépülnie.

Főnöke, Toto Wolff szerint nem kizárt, hogy ki kell hagynia a versenyt, az erre vonatkozó aggály meglétére ugyanis "egyértelmű igennel" felelt a Mercedes sajtótájékoztatóján.

Hamilton az Azeri Nagydíjon Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

„Látható, hogy ez már nem izomfájdalom. A gerincbe hatol a fájdalom, és ennek következményei lehetnek."

„Megoldást kell találnunk, mert úgy látom, az összes versenyző közül őt érinti legjobban a probléma. Úgy hallom, mindenkit érint valamennyire, ezért tenni kell valamit."

Wollff egyébként teljesen megalázkodva úgy köszönt el pilótájától a verseny végén a rádión, hogy „tudom, hogy egy sz*rkupacot vezetsz, sajnálom." Az elmúlt időszakban több versenyző beszélt arról, hogy hosszabb távú egészségügyi kockázatokat okozhat a delfinezésnek is hívott jelenség, egyesek már tapasztaltak is tüneteket.

Hamilton az Azeri Nagydíjon Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

A kanadai pálya több szempontból hasonlít a bakuira: a sok padlógázos szakaszt lassú kanyarok törik meg (bár a leghosszabb egyenes hossza bőven elmarad az bakuitól), illetve az aszfalt felülete nem a legsimább, így a delfinezés megint előjöhet több istállónál.

Amennyiben Hamilton nem vállalná az indulást Montrealban, a tartalékok közül Stoffel Vandoorne vagy Nyck de Vries helyettesítheti. Előbbi két szezont ment korábban a Forma-1-ben, utóbbi még csak tesztelésen vett részt, nagydíjhétvégén először néhány hete. Hamilton 2020-ban hagyott ki egy futamot pályafutása során, koronavírus-fertőzés miatt.

A hétszeres világbajnok ugyanakkor vasárnap késő este a Twitteren jelentkezett, megköszönte a szeretetet és azt írta "találkozunk a héten", vagyis ő bizonyára úgy készül, hogy versenyezni fog Kanadában.

Egyértelmű a csapaton belüli verseny eddig

Új csapattársa, George Russell idén egyelőre simán veri Hamiltont, aki nem szokott hozzá a csapaton belüli kudarcokhoz és a gyenge autókhoz sem: az elmúlt években rendre a mezőny felett álló kocsit kapott a most előtte mélyen megalázkodó Mercedestől. Russell idén a legmegbízhatóbb pilóta: bár ő is panaszkodik az autójuk vibrációjára, ami kétségkívül fizikai hatásokkal jár, de eddig az összes versenyen célbaért, mindig az első ötben végzett, háromszor dobogóra is állhatott. Eddig 99 pontot gyűjtött és az összetett negyedik helyén áll, Hamilton 62 ponttal a hatodik.