Vágólapra másolva!
Összességében azért elégedett a Kanadai Nagydíj első edzésnapjával. Csapattársa, Serio Pérez viszont korántsem, mert komolyabb gondok hátráltatták.

Max Verstappennek pompásan indult a Kanadai Nagydíj, hiszen nem csak a leggyorsabb volt az első edzésnapon, még bajnoki riválisa, Charles Leclerc számára is biztossá vált, hogy az időmérő után hátrébb sorolják a rajtrácson. A Red Bull versenyzője elégedetten nyilatkozott pénteken, bár elismerte, hogy nem tökéletes a helyzete.

„Pozitív nap volt, jól indult a hétvége, de természetesen mindig akadnak dolgok, amikre ránézünk és tökéletesíteni akarjuk – mondta. – A legpuhább gumira a legnehezebb jól ráérezni, ezzel még biztos sok időt nyerhetünk." Vagyis Verstappen egyik hiányossága leküzdéséhez, a tökéletes időmérős tempó eléréséhez még mindenképp dolgozni kell a csapatnál.

Verstappen a Kanadai Nagydíj első edzésnapján Forrás: AFP/Geoff Robins

Csapattársa, Sergio Pérez közel sem zárt ennyire jó napot, a második edzésen láthatóan nem találta a ritmust.

„Ma nem tudtam megfelelő tempót találni és építeni rá – jelentette ki. –.A kevés benzines etapon gondunk volt a beállítással, amin bár szerencsére javítottunk a hosszú etapokra és az kicsit kedvezőbben alakult, változatlanul volt probléma. Szombaton remélhetőleg mindent megoldunk."

Hozzátette, Verstappen jó teljesítménye mindenképp optimistává teszi, hogy az ő autója is jól fog muzsikálni a hétvége tétre menő részében.