Ricciardo őszintén beszélt a jövőbeni elképzeléseiről

Daniel Ricciardo, Forma-1, Monacói Nagydíj 2022
Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL36 Mercedes-AMG F1 M13 during the Formula 1 Grand Prix De Monaco on May 27-28, 2022 in Montecarlo, Monaco. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A lelkesedéséről és mosolyáról is ismert Daniel Ricciardónak a 2022-es éve egyelőre szörnyen alakul, így sokan (köztük ő maga is) elgondolkodtak, hová vezethet az ausztrál pályafutása. A hazai pályán elért hatodik helytől eltekintve ugyanis nem volt reális esélye a pontszerzésre, a McLarenen belül pedig hatalmas lemaradásban van Lando Norrishoz képest.

Ilyen szezonkezdet után nem volt teljesen váratlan, hogy

Zak Brown, a csapat vezérigazgatója kijelentette, hogy az ausztrál nem felel az elvárásoknak, és nem elképzelhetetlen az idő előtti szerződésfelbontás sem.

Ricciardo korábban is már reagált a kijelentésekre, most azonban részletesen osztotta meg akkori exkluzív interjúját a RacingNews365.com, ahol szóba kerültek a 32 éves pilóta jövőbeni tervei is.

Ricciardo Monacóban állt a legtöbbször (négyszer) dobogóra, idén azonban előbb a második szabadedzésen összetörte a McLarent, majd a hétvége további része is szörnyen alakult számára Forrás: AFP

„Minél többen kérdeznek [a visszavonulásról], annál inkább gondolom, hogy

Még mindig úgy gondolom, hogy több évnyi versenyzés is van még bennem. De ha azt mondanám, hogy öt évig maradnék, és az ötödik évben nyerek egy csomó versenyt, és a világbajnoki címért harcolok, akkor biztosan nem megyek nyugdíjba öt év múlva sem. Tehát ez függ a versenyképességemtől és a vágyamtól is – nyilatkozta az ausztrál. –

Ugyanakkor sokan elfelejtik, hogy nincs garancia arra, hogy kétévente mindenki szerződést akarjon kötni velem. Nem kopogtat 10 szerződés az ajtón, úgyhogy ezért függ a versenyképességemtől is."

Ricciardo mosolya továbbra is lankadatlan, pláne ha egy jó barátja győzelméhez kell gratulálnia

Egyik tetoválása a „free", azaz a „szabad", ám más jelentésében az „ingyenes" szót ábrázolja, így a riporter humorosan megkérdezte a 32 éves pilótát, versenyezne-e ingyen.
„Vicces, hogy ezt mondod, de a válasz valószínűleg nem – mondta nevetve Ricciardo, majd komoly hangszínre váltott. – De úgy érzem, a hajlandóság bennem van. A Forma-1-ig nemcsak hogy nem autóztunk ingyen, hanem a versenyzésért is fizettünk, tehát pénzünkbe került! A sportág iránti szeretetnek meg kell keltenie a kedvet az ingyen autózáshoz.

Több, mint tízéves karrierje alatt az ausztrál öt különböző csapatot is erősített, így felvetődött a kérdés, hogy milyen istállóknál tudná még elképzelni magát.
„Nincs csapat vagy csapatok a kívánságlistámon. Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt néhány évben keringtem egy kicsit, így számomra a csapaton belüli stabilitás hangzik a legkívánatosabbnak. Ezenkívül a McLarennek vannak dolgai (például a szélcsatorna és az új szimulátor), amit ismerek, és ez a csapat hasznára válik."

Vajon lesz-e még olyan, hogy Ricciardo elsőként látja meg a kockás zászlót? Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A tavalyi Olasz Nagydíjon a futamgyőzelem már összejött a wokingiakkal, Ricciardo vágya azonban továbbra is a világbajnoki cím, amitől legszebb red bullos éveiben (amikor összesen hét sikert aratott) is távol járt.
„Egy győzelem fantasztikus, de nem elég. Ami azt illeti, hogy többet szeretnék szerezni, de még mindig vannak befejezetlen dolgok a sportágban. Visszatérve a visszavonulásra, bár

azért is maradok a sportban, mert nem vagyok megelégedve a nyolc futamgyőzelemmel. Büszke vagyok, de nem elégedett – mondta az ausztrál, majd a kérdésre, hogy mi az oka, hogy nem szerzett eddig többet, nevetve hozzátette: – valószínűleg mert 2014 és 2020 között nem a Mercedesben voltam."

Szavazzon!

Ön szerint lenne még esélye Ricciardónak a világbajnoki címért harcolni, egy arra alkalmas autóban?