Schumacher válaszolt a motivációját firtató kérdésre

Forma-1, Brit Nagydíj, Mick Schumacher
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 19: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on Sunday June 19, 2022 in Montreal, Canada. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Kanadában műszaki hiba akadályozta meg első pontjai megszerzésében, de igyekszik a pozitívumokra koncentrálni. Megkérdezték tőle, hogy a motivációjából nem veszített-e az újabb csalódás miatt.

Idén többször harmatosan szerepelt Mick Schumacher, és volt, hogy saját meggondolatlansága, ütközés miatt nem szerzett pontot, de Montrealban az időmérőn bejutott a Q3-ba és jó úton járt első pontjai felé. A Kanadai Nagydíjon azonban önhibáján kívül esett el a pontszerzés lehetőségétől, a verseny első harmadában hidraulikai hiba miatt kényszerült kiállni jó pozícióból.

A Haas német versenyzője nem keserítette el túlságosan a kiesés, és már előre tekint. „Természetesen nagyon bosszantó, ami történt, de előfordul. Ilyen a Forma-1. Le kell nyelnünk ezt a pirulát. Ugyanakkor ismét rengeteg pozitívumot vihetünk magunkkal, izgatottan várom a következő versenyt” – mondta.

Mick Schumacher csatázik George Russell Mercedesével Kanadában Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

„Mindig tudtuk, hogy megvan a tempónk, csak volt pár nehéz futamunk. Jó, hogy legalább egy jó időmérőnk is volt, a versenyen szintén szép tempót diktáltunk. Semmilyen fejlesztést sem hoztunk ide, az autó lényegében ugyanolyan, mint a szezon elején, mégis remekül teljesítünk. Ez nagyon kedvező.”

Nyilván nehezebb megemészteni, amikor pontszerző helyről esünk ki. Sosem kellemes, de ez van.

A leintés után megkérdezték tőle, nem árt-e a motivációjának az újabb csalódás, de erre határozott nemmel felelt. „Azért vagyok itt, mert imádom ezt a sportot. Imádok vezetni. Persze meg akarjuk szerezni a jutalmat a harcért, de ez most sajnos nem jött össze. De biztos vagyok benne, hogy lesznek még lehetőségeink” – vélte.

Mick Schumacher a kanadai verseny előtt Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Valamikor fordulni fog a szerencsém, remélem.

A Haas már bejelentette, hogy július végéig nem vet be nagyobb fejlesztést. Eleve úgy tervezték, hogy majd Franciaországban tesznek ilyet, de ellenőrizni akarták a szélcsatorna működésének helyességét, így egy héttel csúszik az új csomag érkezése.