Häkkinen is védi a Monacói Nagydíjat

Forma-1, Monacói Nagydíj
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (down), Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (C) and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (up) compete in the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 29, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint fontos megőrizni a Forma-1 örökségét, és több olyan különleges tulajdonságát említette meg a Monacói Nagydíjnak, amiért a bajnokságban kell tartani.

Billeg a Monacói Nagydíj helye a versenynaptárban, amelynek a szerződése lejár, és nem elképzelhetetlen, hogy 2023-tól nem lesz része a bajnokságnak, legalábbis a jelenlegi feltételekkel. A híresség-mágnes versenyen általában vonatozás zajlik, a pályán előzni szinte lehetetlen. A kétszeres világbajnok (1998, 1999) Mika Häkkinen ugyanakkor védelmébe vette a különleges helyszínt a speciális követelmények miatt.

Pillanatkép a múlt hétvégi Monacói Nagydíjról Forrás: AFP/Andrej Isakovic

– jelentette ki az Unibet-en írt rovatában. – Tíz Monacói Nagydíjon vettem részt, egyet megnyertem közülük, szóval állítom, hogy még egy gyors autóval is nehéz győzni itt. Nagyon jó teszt abból a szempontból, hogy kiemelkedően precízen kell vezetni."

Kiemelte, hogy egyetlen hiba is súlyos következményekkel járhat, ellentétben sok más, az új évezredben épült pályával, ahol a tágas bukóterek kihúzzák a csávából a pilótákat. Emellett a ravaszság és a fürge gondolkodás is fontos az itteni versenyen.

Azokat a csapatokat díjazza, amelyek képesek gyors dönteni és néhány másodperc alatt változtatni a stratégián. Nagyon rövid a kör, a csapatoknak így nincs ideje hezitálni, ahogy a múlt hétvégén is láthattuk" – mondta Häkkinen, utalva a Ferrari botlására.

Mika Häkkinen az 1998-as Monacói Nagydíj rajtjánál, a futamot ő nyerte Forrás: Getty Images/Paul-Henri Cahier/Paul-Henri Cahier

Monaco is folyamatosan fejlődött, ezért remélem, fényes jövő vár a Forma-1-re és Monacóra, kölcsönösen jót tesznek egymásnak." A mezőnyből több versenyző osztja a véleményét és nem örülne a különleges helyszín elvesztésének.