Vágólapra másolva!
Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon második helyezést elérő Sam Ryder énekli el ez ország himnuszát a Brit Nagydíj előtt. Ennek kapcsán megválaszolta, hogy melyik pilótával énekelne duettet, kivel menne koncertre, valamint kitért az első F1-es emlékére, és megtippelte a futamgyőztest.

Ahogyan azt a legtöbben bizonyára tudják, a Forma-1-es futamok előtt minden alkalommal felcsendül az ország himnusza, és a rendezők évről évre más előadót kérnek fel a megtisztelő feladatra. Nincs ez másként a Brit Nagydíj esetében sem, ahol ezúttal az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a második helyet elérő Sam Ryder lesz a fellépő. A brit zenész 2020 márciusában robbant be a helyi köztudatba, amikor a karanténidőszak alatt a TikTokra töltötte fel videóit, 2022 májusában pedig Space Man című számával minden idők legmagasabb pontszámát érte el a brit fellépők közül.

Sam Ryder Forrás: AFP/Marco Bertorello

A silverstone-i pálya működtetői amolyan felvezetésképpen készítettek egy videót, amelyben Ryder válaszol néhány, az F1-hez ilyen-olyan módon kötődő kérdésre. Többek között arra is felelnie kellett, hogy a mezőny tagjai közül kivel énekelne duettet legszívesebben.

– válaszolta a 33. születésnapját most szombaton betöltő művész. – Szóval Daniel, ha találkozunk, énekeljünk, Sweet Caroline-t vagy valamit, akár Paul Simont, ki tudja?”

Azonban az is kiderült, hogy Ryder nem az ausztrál pilótával menne el koncertre, vagy legalábbis akad, akivel szívesebben ellátogatna egy ilyen eseményre. Ő pedig nem más, mint a zenéhez köztudottan közel álló honfitársa. „Lewis Hamilton jó zenei ízléssel rendelkezik, szerintem az jó móka lenne – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. –

David Coulthard szintén mókás lenne.”

Rydertől azt is megkérték, hogy tippelje meg, ki lesz a Brit Nagydíj győztese. Ő erre is a hétszeres világbajnok nevével felelt, ami a jelenlegi erőviszonyokat nézve hatalmas meglepetés lenne, igaz, a Mercedes versenyzője nem titkoltan szeretne az első helyért harcolni hazai pályán. Ami pedig az előadó első F1-es élményét illeti, az egy másik világbajnok honfitársához kötődik.

Ryder egyelőre még csak kérdésekre válaszolt, de nemsokára ugyanott fogja elénekelni hazája himnuszát

Az első emlékem az, amikor anyukámmal és apukámmal kijöttem ide egy versenyre – emlékezett vissza. – Apám furgonjával jöttünk, kempingeztünk, és megpróbáltunk találkozni Damon Hill-lel, akinek szurkoltunk a lelátón.”