Vettel még évekig a Forma-1-ben marad, ha idén nem vonul vissza?

Forma-1, Sebastian Vettel, Kanadai Nagydíj 2022, péntek
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team looks on in the Drivers Press Conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Istitene/Getty Images/AFP (Photo by Dan Istitene / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin csapatfőnöke leszögezte, ők hosszú időre magukhoz akarják láncolni Sebastian Vettelt, amennyiben a négyszeres világbajnok a folytatás mellett dönt. Mike Krack bízik benne, hogy a Brit Nagydíjra szánt fejlesztések meghozzák a német pilóta kedvét.

Az F1 szépen lassan elérkezik ahhoz az időszakhoz, amikor a legtöbb fontos kérdés eldől a következő évi ülésekkel kapcsolatban. Tekintve, hogy jövőre a Red Bullnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél egyaránt marad a jelenlegi pilótapáros, a következő átigazolási szezonban a középcsapatokra és a hátsó régióra lesz érdemes figyelni.

Vettel lesz a pilótapiac egyik kulcsfigurája Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Istitene

A jövés-menés egyik kulcsfigurája kétségtelenül Sebastian Vettel, akinek a jövője közel sem biztos az F1-ben. Amennyiben a német versenyző a visszavonulás mellett dönt, az nyilvánvalóan máshol is elindíthatja a dominókat. Amennyiben viszont a 35. születésnapját egy hét múlva betöltő versenyző a folytatást választja, akkor könnyen lehet, hogy nem csak a következő idényre kötelezi el magát, legalábbis Mike Krack szavai alapján erre lehet következtetni.

nyilatkozta az Aston Martin csapatfőnöke. – Folytatunk megbeszéléseket [erről]. Remek a kapcsolatunk, és nem arról van szó, hogy határidőket szabnánk egymásnak. Nyilvánvaló, hogy ha túl sokáig húzzuk, egy ponton mi is bajba kerülünk, és ezzel ő is tisztában van. Ezek ugyanakkor nagyon bizalomkeltő megbeszélések, ebből a szempontból minden rendben van.”

Vettel nemrég elárulta, hogy még nem döntött a jövőjéről, azt viszont korábban leszögezte, hogy nem a középmezőnyben vagy rosszabb esetben az utolsó helyeken akar küzdeni. Az Aston Martin borzasztóan kezdte az idényt, de a spanyolországi fejlesztések meghozták a javulást. A Brit Nagydíjra további újításokkal készülnek, és Krack bízik benne, hogy az eredmények a folytatásra fogják sarkallni versenyzőjét.

Mindig is azt mondtuk, hogy fejleszteni akarjuk az autót, és azt hiszem, [ezen a téren] Barcelona volt az első lépés – magyarázta a luxemburgi szakember. –

Szeretném, ha megmutatnánk neki a következő lépést, utána beszélhetünk, akkor talán kicsit több kedve lesz a folytatáshoz.”

Persze az utóbbi egy-két év történéseinek ismeretében egyáltalán nem lenne meglepő, ha Vettelt idén látnánk utoljára az F1 mezőnyében. Főnöke azonban nem akar a különböző feltételezésekkel foglalkozni, még a sajátjával sem.

Az Aston Martin láthatóan fejlődött a szezon során, a csapatfőnök további előrelépésben bízik Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Resul Rehimov

„Nem szabad érzésekről beszélni, mert csalódást okozhat – válaszolta arra a kérdésre, hogy van-e tippje ezzel kapcsolatban. – Nem, kielemeztük, hogy mit csináltunk [Kanadában], Silverstone-ra pedig keményen dolgozunk. Aztán meglátjuk, hol tartunk, és utána beszélgetünk.”