Pérez hiszi, hogy idén világbajnok lehet

Forma-1, Kanadai Nagydíj 2022, péntek, Sergio Pérez
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája a balszerencséi és a csapatutasítások ellenére harcban van a világbajnoki címért, amit hisz, hogy megszerezhet. A motivált és hazájára roppantul büszke mexikói túl a harmincon kapott esélyt, hogy teljesítse álmait, és a Kanadai Nagydíjat megelőzően elárulta, hogy mindent meg is tesz az érdekében.

A bahreini műszaki hibája óta egy első, négy második és két negyedik hely Sergio Pérez mérlege a futamokon, a kiegyensúlyozottsága miatt pedig mindössze huszonegy pont a hátránya csapattársával, Max Verstappennel szemben. Ráadásul

Dzsiddában balszerencséje volt a biztonsági autós fázissal, míg Barcelonában és Bakuban is úgy ért célba a holland mögött, hogy a rádión keresztül utasítást kapott, hogy ne is próbálja megelőzni a címvédőt.

A mexikói rendületlenül bízik abban, hogy ő lehet 2022 világbajnoka.

Pérez eltökélten hiszi, hogy 2022 végén az övé lehet a világbajnoki cím Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

Nyerni akarok, és hiszem, hogy képes is vagyok rá. Ez a motiváció vezérel, ezért vagyok itt" – nyilatkozta Pérez.

A mexikóinak a monacói hétvégéje alakult különösen jól, hiszen amellett, hogy megszerezte pályafutása harmadik futamgyőzelmét, 2024-ig szóló szerződést is aláírt a Red Bull-lal. A harminckét éves pilóta úgy érzi, rá is szolgált a bizalomra.

Óriási kihívás, és egyben hatalmas lehetőség is a karrieremben – állította Pérez, majd rátért az idény elemzésére. – Az év eleje jobban sikerült, mint ahogy elképzeltem. Volt gondunk a megbízhatósággal, balszerencse is ért minket, de összességében nagyon versenyképesek voltunk. Elbeszélgettem a csapattal [az utasításokkal kapcsolatban, miszerint ne harcoljon Verstappennel], de ha valamit mondanak, megteszem, hisz nem lenne értelme ellenkezni."

Kanadában sok versenytársához hasonlóan nem hagyhatta ki, hogy hokiütőt fogjon

Sergio Pérez sikere Monte-Carlóban azt jelentette, hogy

felülmúlta az eddigi egyetlen mexikói futamgyőztest a Forma-1 történetében, hiszen Pedro Rodrígueznek két győzelem jutott

az ötvenöt nagydíján. A Red Bull pilótáját megkérdezték, hogy mit gondol erről a statisztikáról, ám ő nem lelkesedett az összehasonlításért, és inkább arról beszélt, hogy örülne egy másik aktív mexikói versenyzőnek a sportágban.

„Nem szeretem, ha összehasonlítanak a honfitársaimmal.

– mondta Pérez. – Sok tehetség van a hazámban, és nagyon örülnék, ha valaki még nálam is jobban teljesítene, rendkívül büszke lennék rá."