Itt a legújabb hazugság Michael Schumacherről

Forma-1, Michael Schumacher, 2012, Spanyol Nagydíj, Mercedes
F1 SCHUMACHER IN COMA AFTER FRANCE SKI ACCIDENT - PORTRAITS - F1 2012 - SPAIN GRAND PRIX / GRAND PRIX D'ESPAGNE - BARCELONA (ESP) - 11 TO 13/05/2012 - PHOTO ERIC VARGIOLU / DPPI - SCHUMACHER MICHAEL (GER) - MERCEDES MGP GP W02 - AMBIANCE PORTRAIT (Photo by ERIC VARGIOLU / DPPI media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy internetes portálon jelenleg is eladásra kínálnak egy Porsche Carrera GT-t, amelyet úgy hirdettek meg, hogy korábban Michael Schumacher vezette. A hétszeres világbajnok menedzsere szerint azonban mindez nem felel meg a valóságnak.

Michael Schumacher állítólag egy Porsche tulajdonosa volt, legalábbis ezt állítja a kocsit jelenleg birtokló és azt eladásra kínáló vállalat. Mindez igencsak meglepően hangzik ismerve a német expilóta korábbi F1-es csapatait, és mint később kiderült, valószínűleg nem is igaz.

Michael Schumacher nevével kínálnak eladásra egy utcai Porschét Forrás: DPPI via AFP/Eric Vargiolu

A történet ott kezdődik, hogy az Elferspot.com nevű internetes portálon eladásra kínáltak egy Porsche Carrera GT-t (az ajánlat jelenleg is elérhető). A kocsit 2004-ben vásárolták meg először, azóta állítólag 14 200 km-t futott, és utoljára akkor szervizelték, amikor 14 000 km-nél járt. Azonban nem ezek az információk a legérdekesebbek.

Hanem az, hogy az autót eladásra kínáló, ROOCK Sportssystem GmbH nevű vállalat tájékoztatása szerint a járműt Michael Schumacher vezette elsőként.

A leverkuseni illetőségű cég információi szerint a hétszeres világbajnok 2004 és 2008 között volt az autó tulajdonosa legalábbis a gyakorlatban.

Valójában ugyanis nem ő vásárolta meg a kocsit, hiszen akkoriban még a Ferrari versenyzője volt, és munkáltatója nem nézte volna jó szemmel, ha a rivális gyártótól vesz személygépjárművet. Éppen ezért akkori menedzsere,

Willi Weber saját cégén keresztül szerezte meg neki az autót, legalábbis a hirdetés szerint.

Sőt, az eladó márka még bizonyítékokkal is tud szolgálni: állítólag ugyanis a járműtörténeti jelentés megerősíti, hogy az autót egykor valóban Schumacher vezette, emellett a kocsi hátulján megtalálható a német expilóta logója, az irattartóban pedig a sisakja. Mindezek ellenére az információk valószínűleg hamisak, miután Sabine Kehm cáfolta a hirdetés valódiságát.

A szóban forgó autó

„A közelmúltban különböző médiafelületeken olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Michael Schumacher volt a tulajdonosa egy jelenleg eladó Porsche Carrera GT-nek – olvasható a Schumacher mostani menedzsere által, azAuto Bild kérésérekiadott közleményben. – Mindez nem felel meg a tényeknek. Michael Schumacher soha nem volt a tulajdonosa ennek a Porsche Carrera GT-nek közvetlenül és közvetve sem.”